Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HDZ i SDA su iskljucivo odgovorni za ovu situaciju jer ne zele rijesiti presudu sejdic i finci i zbog toga prave jos vecu krizu u zemlji, njima je u interesu da rjese svoje stranacke interese tj. hrvatsko pitanje, iako to evropski sud ne nalaze u presudi
sto bi oni rjesavali presudu, kad im odgovara ovo stanje... sto je narod siromasniji njima je bolje
Tačno tako, oni samo gledaju lični interes, huškačka politika i politika borbe za fotelje je ono čime se oni vode
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
i dok se u BiH gomilaju problemi zahvaljući njihovom neradu, Tihić i Čović samo razmišljaju o foteljama
Vlast je moć, a moć su pare. Narod je glasačka mašina, običan kmet, koji samo tome služi. Nema nama dalje dok je takvih ljudi na vlasti.
2014 bi mogla da bude debakl?? A sta je ovo sve do sada bio spektakl?? :D
mogucnost za ovako nesto ocigledno postoji, ali sve zbog cinjenice sto HDZ namece treci entitet kroz odluku Sejdic-Finci sto je potpuno banalna stvar jer svi su do sada shvatili sta i kome se treba da omoguce prava ovom odlukom,da to nije nesto za sto treba vezati konstitutivne narode u BiH nego prava manjina.Naravno nametanjem ovog i slicnih prijedloga samo se produbljuje agonija oko ne usvajanja odluke jer naravno da ovako nesto nije prihvatljivo ni u kojem slucaju i to je stvar na koju treba da utice EU koja se drzi van svega ovoga sto je trenutno mac sa dvije ostrice.
B Izmetbegovicu ne trebaju izbori nikako,covjek je lijepo rekao "mi smo prirodna pozicija,i mi moramo da vladamo bez obzira na sve"hahaha.
Čim SDP pobijedi, belaj je u državi.
"Izbori se moraju održati i za slučaj da se presuda ne implementira do izbora 2014. godine" - Džaferović. Da li nam iz SDA indirektno porucuju da nema nista od implementiranja presude Sejdic-Finci? Da li je na pomolu blokiranje rjesenja presude od strane SDA i do 2014. god?
Kako će se riješiti pitanje, kada HDZ i SDA ne daju odgovore na to pitanje, nego na svoja pitanja. HDZ nema u planu rješavanje problema OSTALIH nego problema HRVATA tj cilj im je postavljanje svog čovjeka na mjesto člana Predsjedništva. SDA je u interesu srušiti SDP sa vlasti, a ne riješiti problem OSTALIH. Oni ionako nemaju ostalih, kod njih su sve provjereni BOŠNJACI.
O neprovodjenju presude prica SDA koja je glavna u opstruiranju i neprovodjenju presude i svakom nastojanju da ova zemlja ostvari neki korak naprijed. Dodajmo ovome i HDZ koji je, zajedno sa "uvazenim patriotama" i samoprozvanim predstavnicima Bosnjackog naroda, dogovarao podjelu Federacije, crtao nove granice na karti BiH... Ko je ovdje lud???
Mi smo ionako debakl od zemlje. Kako ići naprijed kada imaš teg oko vrata zvani NACIONALIZAM, koji te svaki dan vuče na dno. Umjesto da gradimo zemlju i idemo prema EU, imamo struje u BiH koje idu ka separatizaciji i stranke koje otvoreno to podržavaju kako bi imali svoj komad u kome ce vladati. Sve dokle je onih nacionalnih stranaka koje su u ratu ratovale, a danas dijele sto je ostalo, nama nema napretka.
Hahahaa... Samo se mogu nasmijati na komentare Covica, Tihica, Dzaferovica... Kakva predstava za javnost, kao da su je zajednicki kreirali, pa njima bi najvise i odgovarala odgoda izbora, budimo realni!
Za krizu i ne implementaciju presude Sejdic - Finci krivi su iskljucivo SDA i HDZ jer oni zele da preko implemetacije presude ustvari rijese "hrvatsko pitanje" i tako budu sigurni da nikad nece moci izgubiti izbore...
SDA i HDZ vide u ovome priliku da proguraju svoje interese o stvaranju Herceg Bosne i fildžan države BiH gdje bi svako od njih imao apsolutnu moć u svom toru tj dijelu BiH. To je i cilj svega ovoga. Da imaju moć u svom toru, nema tu više ništa.
Ma Srbi su krivi,sta vam je bolan?! :DDDDD
Nacionalistima je to i cilj,da se nikada ne pomaknemo smjesta,i da nikada ne postanemo pravna drzava, jer u pravnoj drzavi ne vide sebe,a ujedno bi morali da odgovaraju za visedecenijsku pljacku drzave.SAmo se nadam da se vise nece pitati oni,da je ovaj narod bar malo dosao svijesti,naravno osim onih koji su 20 godina uvezani u sistem ,i od SDA i drugih desnirasko kriminalnih stranaka imaju velike koristi.
Tihic obecao Covicu treci entitet ali to ne moze nikako da ispuni zbog stranaca i sad radi sve da rjesenje presude "Sejdic-Finci" ide samo u korist Hrvata a ne svih gradjana BIH.
Tihic za jedan dan svog "rada" nanese toliko steta po BIH da se to ne moze ispraviti za godinu dana.