Za osoblje i pacijente
674

Od sutra zabranjena naplata parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica

M. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Od sutra će biti zabranjeno naplaćivati parking za osoblje i pacijente koji se nalazi u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Zenice je na 18. sjednici, koja je održana 24. januara ove godine prihvatilo Prijedlog Zaključka o zabrani naplate parking prostora u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

"Ovo se odnosi na osoblje Kantonalne bolnice i pacijente odnosno druge korisnike, a koju trenutno naplaćuje Kantonalna bolnica Zenica, Gradska uprava Zenica obavještava građane da ovaj zaključak stupa na snagu 1. februara 2022. godine", kažu iz Gradskog vijeća.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. dodao je da je parking prostor koji trenutno naplaćuje Kantonalna bolnica Zenica smješten je na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Zenica.

"Znamo da o raspolaganju na nekretninama koje su u vlasništvu Grada Zenica odlučuje Gradsko vijeće. Inicijativa o besplatnom parkingu je poklon gradskih vijećnika građanima Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Jasno je da u bolnicu ljudi uglavnom dolaze iz prijeke potrebe i nema razloga da ih dodatno opterećujemo naplatom parkinga“, kazao je Kasumović.