Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za Fočom slijede Banjaluka sa 76,97 miliona kvadratnih metara ili jedan i po put više nego što je ima u čitavoj FBiH, potom slijedi Kalinovik sa 37,87 miliona kvadratnih metara, Han Pijesak sa 11,23 miliona kvadratnih metara, zatim Bihać kao grad sa najviše državne imovine u FBiH sa 10,47 miliona metara kvadratnih popisane imovine. Interesantno je da su timovi OHR-a u Novom gradu Sarajevo, Novom Sarajevu i Starom gradu Sarajevo, što je prije rata činilo administrativno-ekonomski vojni centar nekadašnje Socijalističke Republike BiH popisali ukupno 42 jedinice površine 3,42 miliona kvadratnih metara, što površinski približno odgovara opštini Laktaši, gdje je evidentirano 3,17 miliona kvadratnih kilometara. http://www.banjalukain.com/front/u_banjaluci_više_državne_imovine_nego_u_cijeloj_fbih%3F
U spiskovima imovine koje su sačinili timovi OHR-a i označili je kao državnu, 85,39 odsto popisanih površina se nalazi na teritoriji RS, dok je 14,34 u FBiH i 0,27 u Brčko distriktu, navodi se u podacima OHR-a. U Banjaluci više državne imovine nego u cijeloj FBiH, pišu Nezavisne novine. Prema tim podacima, ukupna popisana imovina u BiH koja je označena kao državna iznosi 351,1 milion kvadratnih metara, od čega je u RS čak 299,78 miliona kvadratnih metara, a u FBiH gotovo šest puta manje, tačnije 50,35 miliona kvadratnih metara. Interesantno je da se među prvih pet opština i gradova po površini popisane imovine četiri nalaze u RS. Sa 140,88 miliona kvadratnih metara Foča po popisu OHR-a je opština sa ubjedljivo najvećom površinom navodne državne imovine, što je skoro tri puta više nego što je locirano državne imovine u čitavoj FBiH.
Vakav komentar moze dati koje blizu guze tihicu. Glas za bakira je glas za sulju najveceg dusmana za bosnjake
STA KAZE MATICAR O USTAVU....NE SEKIRAJ SE SULJO BA, SAMO SE VJENCALA REPUBLIKA SRPSKA SA SVOJOM IMOVINOM, KAO STO JE NORMALNO DA TO URADI I FEDERACIJA, AKO ZELI, A AKO NE ZELI NEKA JE POKLANJA KOME HOCE. HA YA!
Konkretan potez za razliku od SBiH koja također ima tu mogućnost zbog pozicije predsjedavajućeg drugog doma PSBiH. Čuj ove budale koji je protiv razgovora sa Dodikom. U politici kao i u životu sa prijateljima ili ženom moraš se o svemu dogovarati i razgovarati ali ti jadan vjerovatno nemaš ni žene ni prijatelja.
TIHIC JE IZDAJICA, DODIKA, SPIRICA I RADMANOVICA TREBA HAPSITI JER RADE ZA SRBIJU I PROTIV BIH.
Tihiću lopove, ti si zadnja osoba koja se može pozvati na ustavnost ili zakon! Sve dok si ti i tebi slični na vlasti Bosna i Hercegovina nema moralno pravo da se poziva na ustav i zakon.
tihi makar nesto radi cijelo vrijeme i zato ce imati moj glas - dok drugi ganjaju glasove tihi predaje RS na ustavni sud - tako im je ukinuo naziv srpski iz gradova, tako im je ukinuo i himnu i grb a sad ce da im ukine i ovaj u.sr.an.i zakon - zato tihi svaka cast.
tihicu ne se ri sutite po p i cke na sve dodikove izjave i ti i haris nista ne cinite pijes kafu sa dodikom i razgovaras a takvi su te tukli u logoru samo mi nije jasno znali su oni kad si bio zarobljen ko si i sta si kako to da si izasao ziv. harisu je sva porodica vani zna se gdje a ovdje profitira da bi mogao vani svojoj porodici obezbjediti luksuz. ne se ri te vise poslije ovih izbora ili zatvor ili progon pa vidjet cemo
Eto to je rezultat tvoga Pruda i tvog dijeljenja države!
Tihis posalji transportere kao sto si poslo braci iz bocinje hajde ako te nije strah ili neces da prekidas dodikovu ljubavnu vezu
Ovi iz RSa i onako radi šta njima paše i odgovara, nedaj im Tihi