Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@udarnik Sine, da znaš koliko si nepismen, odrezao bi sebi i jezik i kažiprst, da možeš samo samoglasnike puštati, a svaki grafem bi ti bio kao Pikasovo djelo-bez reda i smisla. Naravno, znam da se nećeš ljutiti, jer pojma nemaš šta sam ti rekao.
ZA taj tunel se mora i treba najvise zahvaliti komsijama ;SRBIMA; koji su uspjeli napraviti tako cvrst obruc oko samoga grada Sarajeva,jer da oni nisu to osigurali ;nikadfa se nebih stvorila tako divna i pametna ;IDEJA; da se tako nesto poduzme i zato ima ona stara poslovica; da i u onome najgoremu ima ite kako ljepih i pametnih stvari,a taj ,[OBRUC] je obezbjedjivala vojska REPUBLIKE SRPSKE koju sada napadate i nazivate genocidnom a da je nije bilo nikada grad Sarajevo nebih imalo tako nesto ;ISTORISKO\"kao sada i cak ce vam priustiti i turizam za koji nazalos vasoj pokvarenosti nikada necete odati zasluzenu pofalu i veliko priznanje i njoj njezinom narodu koji je ostao svama u okruzenju i mnogim zarobljenicima i srpskim robijasima koji su danju nocu prisiljeni i muceni pri kopanju tog tunela,ZIVJELA ;REPUBLIKA SRPSKA\"
Kolko mi je maraka otislo kroz taj tunel za hranu:((((
HVALA SVIMA ZA IDEJU O RATNOM TUNELU SPASA.. HVALA VELIKA BRACO IRANCI.., TURCI. DA NIJE BILO TUNELA KO ZNA ŠTA BI BILO. BOG ZNA . BOSNO I HERCEGOVINO MOJA DOMOVINO !!!
Apsolutno se slazem. Tunel je bio sredstvo da se sarajlijama otme sve do posljednje marke. Trebalo bi od tunela napraviti spomenik svercu.
Da nije bilo tunela, rat bi se ranije završio.
Tunel je prokopan najviše iz ekonomskih razloga vladajuće strukture tog vremena. U narodu se takva ekonomija naziva švercom. Obruč oko Sarajeva im je odgovarao jer su tako držali cijenu osnovnim namjernicama za život, a sarajlijama su stizali novci od familije i prijatelja iz inostranstva. Jednostavan i priprost plan.