Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zivot svih nas u iducoj godini ovisi o ovom budzetu, nadam se da ce biti pozitvan ishod u cetvrtak.
Kakve veze ima federalni i državni budžet-ljudi miješaju jabuke i kruške u komentarima
nije bitno koji dan, danas ili sutra, bitno je da ce biti usvojen i da ce politicari pokazati ozbiljnost i doraslost funkcijama koje obavljaju.
Ne možemo se praviti da je stanje u Federaciji normalno. Ne možemo se praviti da ne znamo kako sastav Federalne Vlade ne odgovara sastavu parlamentarne većine. Ne možemo se praviti da je prijedlog budžeta FBiH za 2013. godinu došao prema uobičajenoj proceduri. Nesporna je činjenica kako se Vlada Federacije nije izjašnjavala o tekstu budžeta zbog toga što je osam ministara odbilo da dođe na sjednicu Vlade, pri čemu je potpuno nebitno kojim su se razlozima rukovodili.
Ne spada u ljude koji se boje preuzeti odgovornost i nije mi želja da odgovornost prenosim na bilo koga pa tako ni na Parlament. Koliko god bježali od teških riječi i tereta naših odluka, činjenica je od koje ne možemo pobjeći da danas i sutra Parlament Federacije ima u svojim rukama sudbinu budžeta Federacije. To znači da vašim glasom osiguravate penzije, naknade ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca, civilnim žrtvama rata, neratnim invalidima, osiguravate isplate plata policiji, državnim službenicima, namještenicima, podsticaje poljoprivrednicima i sve druge isplate koje zavise od budžeta.
Zašto je smanjena stavka za vojsku a povećana za putne dnevnice,troškove telefona,goriva korištenja automobila itd?valjda da se smanji važnost države
Usvajanje budžeta jedna je od najkrupnijih odluka koju parlament donosi, međutim, specifičnost situacije u kojoj je ovaj budžet kreiran i predložen, vašoj današnjoj odluci daje još više na težini. Danas vi ne odlučujete samo o prijedlogu budžeta, nego i osiguravate redovitost isplata svih budžetskih davanja do kraja godine, kao i stabilnost vanbudžetskih fondova.
Ma vec znamo da ce usvojiti... Odgovorni su ove godine svi, osim zelenih koji se bune na svakom cosku :)
Smanjili drzavni, a povecali federalni ! briga o drzavi :)