Inicijativa
0

NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama

Sarajevo-x.com
Vlado Ivanković - Đera
Vlado Ivanković - Đera
Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici pokrenuo je inicijativu o promjeni odredbi koje se nalaze u Poslovniku ovog parlamenta, a koje se odnose na prisustvo sjednicama premijera FBiH resornih ministara.

Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine zastupa stajalište da premijer i resorni ministri ne moraju prisustvovati i sudjelovati u radu Parlamenta Federacije BiH, naravno, ukoliko dnevni red ne predviđa njihovo obraćanje odnosno tematiku iz njihovog domena.

"Mi smatramo da oni imaju osim hitnih obaveza i one neodgodive i svrsishodnije zadaće od prisustva sjednicama Parlamenta Federacije BiH. Građanima Federacije BiH svi oni neophodni su da bi rješavali njihova goruća pitanja, a ne da bi gubili vrijeme", izjavio je danas u Sarajevu Vlado Ivanković - Đera, predsjednik Kluba poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH, obrazlažući pokrenutu inicijativu na današnjoj sjednici.

"Ovakav pristup zasigurno može pospiješiti rad i učinkovitost cjelokupne strukture i političkih predstavnika građana", zaključio je Ivanković, soapćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.