Sarajevo
112

Novoizgrađena garaža kod Hitne pomoći i dalje nije u funkciji, a kvalitet radova je upitan

D. Be.
Iako je novoizgrađena podzemna garaža kod Hitne pomoći trebala biti otvorena u februaru ove godine i dalje ne služi svrsi, a podsjetit ćemo da je izgradnja počela prije tri godine.

Kantonalna vlada je u julu 2020. saopćila da je osigurala 4,4 miliona KM za izgradnju garaže za 165 vozila, a da je Općina Novo Sarajevo ustupila zemljište vrijedno 1,5 miliona KM.

Zbog poskupljenja građevinskih materijala direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov je u aprilu 2022. godine izjavila da će dodatni trošak biti 300 hiljada KM.


Garaža ni danas nije otvorena, a vijećnik Općine Novo Sarajevo Arslan Dučić posjetio je ovu lokaciju i uvjerio se o lošem kvalitetu izgradnje.

"Nakon što su završili radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Kolodvorska kod zgrade Hitne pomoći uvjerio sam se u kvalitetu istih. Pogledajte na koji način se kompanije i nadzorni organi odnose prema našem novcu", naveo je.

On je snimio ispucale zidove, lokve vode, unutrašnjost punu smeća, rupe i mnogo drugih nedostataka...

Treba podsjetiti da je Općinsko vijeće Novo Sarajevo garažu na upravljanje dalo upravljanje Javnom preduzeću ONSA, koje je u vlasništvu općine, ali je u međuvremenu smijenjen direktor Adnan Karamehmedović koji je i prijavljen tužilaštvu zbog sumnja u privredni kriminal.

U septembru prošle godine i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta se pohvalio novoizgrađenom garažom, no ostalo je samo na tome jer je i dalje zatvorena za građane.