A2B Express Delivery
0

FOTO / Novogodišnji paketići za djecu u Potočarima i u domu Bjelave

Klix.ba
Domaća logistička kompanija A2B Express Delivery u saradnji sa učenicima osnovne škole "Grbavica I", koji su donirali paketiće za svoje kolege i kolegice u Srebrenici, organizirala je dostavu paketića Prvoj osnovnoj školi u Potočarima.

Ova kompanija u svojoj sada već tradicionalnoj akciji donirala je novogodišnje paketiće i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, kao i humanitarnoj organizaciji "Merhamet", koja će uručiti paketiće sa igračkama i slatkišima socijalno ugroženoj djeci u drugim mjestima i gradovima.

"Kao kompanija koja je socijalno osviještena osjećamo se odgovornom za podupiranje najosjetljivijih područja naše svakodnevnice. Stoga pozivamo i druge kompanije, institucije i organizacije da se maksimalno socijalno angažiraju kako bi olakšali svakodnevnicu velikom broju ljudi i posebno djece koja su ugrožena neimaštinom. Pomoć, ali prije svega topla ljudska riječ i razumijevanje, imaju itekakvog smisla i prijeko su potrebni u vremenu u kojem živimo", riječi su Ahmedina Podbićanina, direktora A2B Express Delivery.
Pored niza pojedinačnih donacija bolesnoj i socijalno nezbrinutoj djeci, A2B redovno pomaže i organizacije i institucije kao što su Opća bolnica dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, DEBRA-u društvo oboljelih od bulozne epidermolize, Sportski klub invalida "Bosna Sarajevo", Klub borilačkih sportova "Gladijator", Košarkaški klub "Slavija" Istočno Sarajevo i drugi.