Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znači penzije idu dole ha ha
i ja mislim da će policija da trenira pendrečenje na starcima kod izađu tražiti svoja prava,izgovor će im biti da moraju da čuvaju svoja radne mjesta,eto šta radi bijeda ,siromaštvo i manjak radnih mjesta
Evo izbori su za 8 mjeseci PENZIONERI, GOLJE, JALDNICI, BIJEDNICI POTRČITE PA DAJTE GLAS LJUDIMA IZ REDA SDA, NEĆE LI VAS POČETI TROVATI GLJIVAMA KAKO BI ŠTO PRIJE NESTALI PA DA SE SDA_OVCI RAHAT MOGU BAŠKARITI PO POKRADENOM BOGATSTVU.
Penzioneri, ovi naši objašnjavaju, komplikuju, izmkišljaju razloge i nazive kako bi nas što više izbezumili. Ako se penzija smanji za samo l fening SVI PENZIONERI ĆE IZAĆU NA ULICU, TAKOĐE U NAJSKORIJE VRIJEME RAZMIŠLJAJTE O KOREKTNON POVEĆANJU PENZIJA. NAMA NISU POTREBNE UBLEHE, TIPA OVOG GORE TEKSTA, SVE STE OVO MOGLI POJEDNOSTAVITI I NAPISATI DA VLAST KOJA VODI ZEMLJU 20 GODINA NIJE SPOSOBNA NI ZA ŠTA, DA JE ONA KRIVA ZA OVAJ BLAM OD PENZIJA.
šteta,..... generali i pukovnici neće više imati penzije od 2000 KM,........
Ja cekam da cujem sta ce moja stranka reci, il je ovo preveliko za njih. Mozda ce nisksic sta reci kad bi skontao da neko nesto radi. U njegovom mandatu se nije ni radilo
Nepravedno, totalno nepravedno. Penzije trebaju da budu iste za sve penzionere., jer cijena hljeba je ista onom koji ima desetostruku visu penziju od one minimalne. A ako su oni sa velikim primanjima vise odvajali ( nisu oni odvajali nego im drzava uzimala) zato su isto tako mogli da ustede vise za penzionerske dane. Penzije izravnati, svima ista visina, to je jedino ispravno.
@oktobar7 Jesu li svi bili privilegovani da rade 40 godina kao ti i da imaju dobre plaće. 40 godina si imao privilegiju da radiš i imaš dobru plaću i sad bi nekom ko nije bio kao ti,onemogućio da ima bar pristojnu penziju par godina pred smrt.
@oktobar7 a sto ne bi bilo posteno da imaju svi iste penzije....treba docekat 65 godina, da samo ustajes ujutro. Ta razlika u primanjima je napravljena za zivotnog vijeka....radio vise, dobio vise. A penzija treba da je ista svima
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Važno je i da je novim zakonom predviđen mehanizam zaštite najugroženijih kategorija kroz tzv. najnižu mirovinu i to u dosadašnjem iznosu koja će i dalje biti usklađivana s porastom troškova života... ahhahah, baska je uskladjivana sa porastom troskova zivota naravno da je ovaj sistem neodrziv zato sto mladi odlaze i ne pune fond, a ovi koji su stali nemaju posla ili rade na crno.
Ovaj narod je definitivno lud..znaci dok ne pocnemo padati mrtvi od gladi po ulicama necemo izaci na ulice!?
koji ćeš k. na ulici,uzmi bavi se nečim...!!!
@Odkud ti,u pola 3 Blago tebi..
Mismo jedina drzava na svijetu u kojoj ima vise penzionera nego zaposlenih...
@Baton® ...jašta,od 30 god. radnog staža 20 proveo na bolovanju,dijagnoza alkoholičar,anksioznost,poremećaj ličnosti...takvih je,bar,jedna trećina u invalidskoj penziji...sve kao puni sebe,kivni na državu,na zakone,na familiju,na komšije...a sve goli uhljup i neradnik,...a zato ovi,časni,radnici svaki mjesec 300 KM u padže...uh