Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
POLICAJAC PA DAJ IM KOJI DINAR AKO SU SVE VAŽNE
Treba ovog ministra naŠamarati, pa da mu se razbistri sistem vrijednosti. On sjedi na mjestu na kome sjedi, prima platu koju mu mi dajemo, i posao mu je DA RADI U IME NARODA ! Ako narod kaže da želi institucije kulture, njegovo je da im obezbijedi da budu funkcionalne, ili da razguli sa tog mjesta, a mi ćemo dovesti ljude koji će moći i željeti da rade U IME NARODA ! Dosta mi je više ovih samoljubivih političara koji nikako da shvate da ONI OVISE OD NAS više nego MI OD NJIH.
\"Gospodine\" Noviću da li vam je poznato da u Americi koja ima 50 država postoji Congress Library, u Velikoj Britaniji koja je također sastavljena od više pokrajina ima The British Library, da u Franciskoj ima Bibliotheque national? Možda se vama kultura završava na razini pučkih šatorskih zabava i krovne institucije kulture od državnog značaja vam ne trebaju. Vi ste očito jedan od onih koji žele negirati tisućljetno postojanje Bosne. OČITO MISLITE DA SA VAME SVE POČINJE I ZAVRŠAVA.
Odmah otpustiti sve direktore ovih javnih kulturnih ustanova koji su svojim nemenađerskim i diletantskim odnosom kulturu i doveli u ovakvu situaciju.Zadatak Direktora nije da sjede ko panjevi u kancelarijama i uokolo se šepure, nego da smišljaju načine kako da njegova kulturna ustanova zaradi novac. Zašto nisu sklopljeni sporazumi sa ministarstvom prosvjete da se u muzeje obvezatno šalju učenici svih osnovnih i srednjih škola, a i studenti iz cijele BiH tijekom godine, ili zašto je sramota te direktore da rade u propagandi, objave na TV-u sve ono što nude muzeji itd.itd., gdje je tu turistička zajednica Grada sa organiziranim posjetama tim institucijama iz cijele BiH i inozemstva, ma dajte ljudi dosta više komunističkog rezona: radio ne radio - svira mi radio...
\"Uvaženi\" ministre i bh. javnosti, Trebalo bi da znate da je kao prvo Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH i NACIONALNA- tj. institucija svih naroda i narodnosti u BiH, a ne samo UNIVERZITETSKA - što smeta upravo ovom ministru i drugim njemu sličnim. A na njegovo pitanje šta su to menadžment i zaposleni uradili za ove institucije odgovor je: Već 20 godina spašavaju i rekonstruišu ono što su naše kolege s brda pokušale uništiti i izbrisati počev od 90-ih do danas. Dovoljno je i što već godinama dolaze u hladne prostorije za mizeriju od plate koju ponekad dobiju (onda kada se Vijeće ministara nakani donijeti odluku o dodjeli sredstava putem granta i kad se skupi od drugih nivoa vlasti i projekata). Dosta je više nagađanja i izjava poput treba riješiti, \"uvaženi\" ministre zakažite sastanak i počnite rješavati, jer vi dobro znate da ste upravo vi vlasnik ključa s kojim želite zaključati 7 istitucija kulture sa sufiksom BIH.
E ebala te vise genocidna tvorevina tamburo jedna rastelovana
cestitam
PO BROJU KOMENTARA JE DOKAZ DA NAM JE DRZAVA I KULTURA U SITUACIJI KATASTROFE I POLITICARA GLUPANA...!!! Cast izuzecima...!!! BiH-a NEMA MINISTRA KULTURE, TO JE JEDAN OD PROBLEMA A DRUGI JE DA GENOCIDNA TVOREVINA SERBSKIH MONSTRUMA BLOKIRA SVAKI PROSPERITET NA SVAKOM NIVOU PA I KULTURI...!!! NECE BITI PODJELE BOSANSKOHERCEGOVACKIH KULTURNIH INSTITUCIJA I KULTURNE BASTINE NI NA ENTITETE NI BILO KAKVU DRUGU PODJELU I OZNACAVANJE...!!! BOSNI I HERCEGOVINI POD HITNO TREBA MINISTARSTVO KULTURE...!!!