Komentari (402)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro je Fadil reko, izašli smo iz recesije, al ćemo izać i iz penzije
ako se on bude pito
1. PIO napunite iz dugova koje vasi prijatelji i sponzori (tajkuni) vec guduju prema zavodu. Imate taj spisak svaki mjesec azuriran. 2. Smanjite svoje plate za 10%, napravit cete vecu ustedu nego smanjujuci penzije za isti procenat. 3. Resorni ministar neka podnese ostavku jer ustede trazi u najsiromasnijem sloju drustva.
Sta treba da trazi u najbogatijem sloju, pa da dobije otkaz i da ga jos bombarduju? Pa nije ni on glup.
Prvo smanjite sebi plate na nivo real sektora pa onda mozete pricati o smanjenjima penzija (a uvjeravam vas da nece biti potrebno, naprotiv - imacete prostor da povecate penzije)
Ovo bi bila najveća SRAMOTA i OTIMAČINA nakon rata!!!! kako vas BIJEDNICI nije stid KRASTI komad HLJEBA ljudima koji radiše 40 godina, a vi uživate sa 5000 KM, što se ZNA, gdje je ono što se ne zna!!?? STIDITE SE SVAKE MARKE KOJU IMATE U DŽEPU!!!!!!
ha ha
Smatram da je ovo pametan potez od Vlade FBiH, jer kako će nam halaliti Fadil, jer smo mi građani veliki potrošači i rasipnici, a posebno penzioneri i studenti. (šala) :) :P Samo naprijed Fadile, a stati ćeš jednoga dana pred Boga i nepravda će ti se uzvratiti istom mjerom kako je i ti nanosiš......
Jednostavno ne mogu da vjerujem. Kupuju auto od 200.000 km, a sada hoce da smanje penzije i onima koji su na dnu egzistencije, onima koji se pomazu ishranom u javnim kuhinjama. Ovo je za Riplijevu rubriku" vjerovali ili ne"
Šta smanjiti penzije, ukinuti jednu godinu i penzije i plate. 2017 g. bili bi u rangu Švicarske, samo bi nas bilo malo manje u Bosni.
krvava mačka ganja pudlicu,a vučjak trči okolo
kazu da je smak svjeta relativno blizu i da su nas POLITICARI uvukli u krizu....
eto vam SDA,uzivajte u penzionerskim danima ,)
Treba biti dovoljno glup, pogotovo danas, uzeti svaku vijest zdravo za gotovo. KO JE VECA OVCA, ONI KOJI VJERUJU VLADI ILI ONI KOJI VJERUJU U VIJESTI S CILJEM DA SE SRUSI VLADA???
dajte ba ljudi, ludi jesu, al tolko nisu... Znaju da bi ih narod zapalio da to urade.
...i beretkama i "borcima" a naročito Švrakiću...EVO vam za šta se izlazi na ulice...Koliko god da ga "volite", smrdljivi seljak iz Gusinja je nebitni atom u prostranstvima univerzuma u odnosu na ovo...
Nećete čuti nijednog od VLADARA ovih prostora da će se oglasiti u vezi ovoga i stati na stranu naših starih. Nećete, jer ovo su zločinci koji našoj djeci ne daju perspektivu za samo normalan život a kamoli malo više od toga, koji naše majke i očeve, dede i nane šalju u grobove željne običnog normalnog obroka. Nećete čuti niti jednog koji MOŽE to promijeniti u roku 24h da hoće, i umjesto smanjenja smisliti povećanje za 20%...Javit će će se Komšići i Nikšići, šta mislite zašto..?
Smanjite sebi plate koje su prevelike vas ima preko 10000 koji imate preko 3000 KM plate i plus stosta toga sto nikada niste razmisljali da sebi nesto smanjite i izbijete nego samo po sirotinji puca .Kada smanjite sebi po 1000 KM necete osjetiti i tih 1000 KM puta vas 10000 to je 10 miliona maraka mjesecno puta 12 mjeseci bruka para,a i da vidite da s elijepo moze zivjeti i sa 2000 KM u Bosni.
Ama sta uvijek po penzjonerima , dokle vise, pa nek sebi malo plate skresu i onako su im prevelike, kad god je kakava usteda po ponzjonerima i prosvjetnim radnicima. Dosta je i vas vise, sta ce im plate po 5.000km a vamo sirotinji skidaju 10% od penzije 300km pa to je toliki bezobrazluk da nema dalje.