Drinska regija
0

Nove uzbudljive destinacije za aktivni turizam

Sarajevo-x.com
Jučer je u Višegradu održana promocija turističkog projekta u dolini rijeke Drine, integralnog dijela CARE-ovog programa ekonomskog razvoja. Ovaj projekat vrijedan 1.800.000 eura pretežno se fokusira na regiju istočne Bosne i Hercegovine, koja je ujedno i najmanje razvijena regija naše zemlje.

Cilj ovog projekta, koji je pokrenut 2005. godine jeste oživljavanje objedinjene turističke ponude drinske regije - prave riznice prirodnih, kulturnih i istorijskih bogatstava.

Uzbudljivu turističku ponudu čine destinacije u četiri opštine u Bosni i Hercegovini (Srebrenica, Bratunac, Višegrad i Rudo) i četiri opštine u Srbiji (Bajina Bašta, Ljubovija, Priboj i Užice).

Samoj promociji projekta prisustvovao je veliki broj predstavnika medija, tour operatera i predstavnika turističkih agencija, koji su se tijekom dnevnog izleta i oblilaska jedinstvenih destinacija uvjerili u izuzetan turistički potencijal i ponudu ovog regiona.

Regija jedne od najdužih balkanskih rijeka krije uzbudljive destinacije za vrhunski sportsko-rekreativni turizam, lov i ribolov. Vrijedno kulturno-istorijsko naslijeđe, etno sela i autohtoni seoski turizam zasigurno će svakom putniku pružiti nezaboravno iskustvo, istakli su organizatori.