Državna vlast
41

Novaković Bursać nakon jučerašnjeg sastanka: Dobijaju se obrisi onoga za šta se SNSD zalagao

B. R.
Snježana Novaković Bursać, delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Snježana Novaković Bursać, delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać je komentirala jučerašnji sastanak stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou.

Nada se da će, kako je konstatirala, dobra volja iskazana na sastanku biti održana do usvajanja pojedinih zakona. Naglasila je da se dobijaju obrisi onoga za šta se zalagala njena stranka.

"Ono za šta se SNSD zalagao dobija obrise. Razgovaramo o cjelovitom paketu tzv. evropskih zakona, uključujući neke teme koje su nama prioritetne, ali naravno da uvažavamo i druge prioritete iz onih 14 ključnih", istakla je Novaković Bursać.

Napomenula je da se epilog treba desiti u Parlamentu Bosne i Hercegovine te smatra da u ovom trenutku, kako je kazala, nema prostora za proglašavanjem pobjeda ili poraza, prenosi RTRS.

Podsjećamo, SNSD, HDZ i Trojka (SDP, NiP, NS) jučer u Sarajevu su imali još jedan sastanak, nakon kojeg je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio da "izlaze iz perioda velike galame i da imaju dogovor". Najavio je popunjavanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

SNSD insistira na izmjenama zakona kojim će se onemogućiti da stranci budu sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, što podržava i HDZ. Ovaj uslov predstavlja kao uslovom na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.