Uputili kritike i Dodiku
21

SDS tvrdi da se SNSD upetljao u sopstvene laži: Izborni zakon RS-a ostat će mrtvo slovo na papiru

FENA/Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Srpska demokratska stranka (SDS) ponovno se osvrnula na djelovanje SNSD-a te su poručili kako se ova stranka potpuno zapetljala u sopstvene laži.
Tom prilikom govorili su o ministru finansija BiH Srđanu Amidžiću (SNSD) te su ga opisali kao marionetu.

"Naravno, našli su i krivca za svoje laži a to je, naravno, Srpska demokratska stranka i opozicija iz Republike Srpske. Zašto Srpska demokratska stranka? Pa zato što nas se najviše plaše i zato što znaju da nas ne mogu pobijediti ni u Semberiji ni u Posavini, ni na Romaniji, posebno ne u Tesliću, a ponajviše ih boli što im se u još nekim opštinama u kojima su do sada imali vlast smiješi poraz", poručio je predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Naglasio je kako SNSD ne može pobijediti SDS ni po jednom izbornom zakonu.

"Srpska demokratska stranka ni sa kim ne trguje kad je interes Republike Srpske u pitanju za razliku od vas iz SNSD-a. Nikada, pa ni sada nas nisu pokolebale ni sankcije ni gašenje računa i to dokazujemo istinom i djelima za razliku od vas koji se 'dokazujete' lažima", navodi Miličević.

Osvrnuo se i na Dodikove izjave da nudi dvije milijarde KM i dio teritorije RS-a za "razdruživanje.

"I on kao takav optužuje Srpsku demokratsku stranku da dogovara s Bošnjacima podjelu opština i gradova putem izbora pod kontrolom CIK-a. Naravno da je za SNSD sva ta priča alibi za njihovo učešće na izborima da pokažu biračima da su oni primorani iz 'patriotskih’ razloga da prihvate Schmidtov nametnuti zakon", ističe Miličević.

Na kraju, Miličević je rekao kako ne treba zaboraviti da je izborni zakon RS-a već usvojila Narodna skupština ovog entiteta.

"Zašto ga ne sprovoditi? Zašto ni jedan član opštinskih i gradskih izbornih komisija u Republici Srpskoj nije na poziv Milorada Dodika dao ostavku? Naprotiv, tražili su od CIK-a popunjavanje OIK-a novim članovima. Ostavke su podnijeli samo članovi Republike izborne komisije RS. Sada je sasvim sigurno da će i ovaj zakon kao i mnoge druge odluke i zakoni koje je NSRS izglasali, ostati samo mrtvo slovo na papiru i poslužiti SNSD-u samo za ulog u kockanju sa interesima Republike Srpske a radi njihove lične koristi", zaključio je Milan Miličević.