Sarajevo
0

Nova trampolina, autići i mladunci u Pionirskoj dolini

Sarajevo-x.com
Posjetioci RZC Pionirska dolina od sada mogu uživati u bogatijoj i upotpunjenijoj ponudi jedinog rekreaciono zabavnog centra u BiH.

Pionirska dolina od ove sedmice raspolaže novim rekvizitima za igru i zabavu, jer je u zabavnom dijelu centra montirana i puštena u rad velika i vrlo atraktivna trampolina, četverac, visoka gotovo četiri metra, široka jedanaest i po metara i duga više od pet metara.

Na novoj trampolini, izuzetno kvalitetne i sigurne platforme, odnosno odskočnih mreža i zaštitne ograde, u skokovima i igri mogu uživati djeca starija od tri do četiri godine, mladi i odrasli, pod uslovim da njihova tjelesna težina ne isnosi preko 80 kilograma. O ostalim propisanim pravilima korištenja trampoline posjetoci se mogu upoznati na samom mjestu, jer su table (obavještenja) na našem, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku istaknute na samom ulazu u trampolinu.

Kako je i omogućeno Budžetom, preduzeće "Park" izvršilo je nabavku i tri nova autića na električni pogon. Mada su autići i do sada bili jedna od atrakcija zabavnog dijela Pionirske doline, a ove godine povećan je njihov broj, jer najmlađi posjetioci poslije šetnje i posjete nastambama u kojima su smještene životinje, igre na igralištima obavezno dođu i na jednu, a vrlo često i više vožnji autićem.

U Pionirskoj dolini, odnosno u zoo vrtu, ovog proljeća i ljeta dosta je i prinova, zdravih mladunaca i to uglavnom životinja koje nisu karakteristične za naša podneblja, a koje su rođene, u našim uslovima, pod nadzorom našeg veterinara i tehničara. Tako je samo prije četiri dana rođeno mladunče lame, a u tom stadu prije mjesec rođena je još jedno mlado. Tu su i dvije mlade eland antilope i mladunče ponija, jarići, kao i prelijepi mladi labudovi.

I prokopavanje gasovoda za okolna naselja koji jednim dijelom prolazi kroz prostor Pionirske doline završava se danas i prokopane zelene površine i staze već se uređuju i dovede u prvobitno stanje.

Sve nabrojano dovoljan su razlog da slobodno vrijeme i vrele ljetne dane Sarajlije provedu upravo u RZC Pionirska dolina i zoo vrt.