Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitam, konačno je pobijedila država, a neki lični interesi! Bitno je iznaći mehanizam i spriječiti erodiranje i usitnjavanje bošnjačkog biračkog tijela, što za posljedice ima mnoga dešavanja danas. Od izbora do izbora Bošnjaci su gubili političku moć u Narodnoj skupštini RS, pa tako sa poslijeratnih 16. poslanika, Bošnjaci danas imaju samo 4. poslanika što je poražavajuće i prvi put nakon rata na općim izborima 2010. godine, Bošnjaci nisu dobili poslanika u Parlamentu BiH iz RS-a! U ostalim dijelovima RS-a situacija po Bošnjake nije nikako dobra, tako da se postavlja zabrinjavajuće pitanje, da li će Bošnjaci imati svoje predstavnike u 63. općine u bosanskohercegovačkom entitetu RS!? Postoji više faktora ovoga problema, koji je od izbora do izbora sve prisutniji i faktički je doveo do političkog nestanka Bošnjaka u bosanskohercegovačkom entitetu RS. Prvi faktor je mali broj biračkog tijela, drugi faktor je mali broj registrovanih glasača iz dijaspore i treći veoma koban faktor je politička podijeljenost na nekoliko stranaka! Kako sada stvari stoje, mnoge „manje stranke“, neće preći izborni prag od 3%, a samim tim propadaju stotine, pa i hiljade Bošnjačkih glasova. Jako je bitno da Bošnjaci shvate, da jedinstvo pretočeno u jednu jaku stranku koja ima podršku većine Bošnjačke populacije s prelaskom praga od 3%, osigurava poslaničke mandate u Parlamentu BiH iz bosanskohercegovačkog entiteta RS! Došlo je vrijeme da odbacimo ljude koji zarad svoga interesa osnivaju stranke u bosanskohercegovačkom entitetu RS pred izbore, a ugase ih odmah poslije izbora i tako godinama dok nas nisu doveli do političkog i samog biološkog uništenja! Bošnjaci, samo složno možemo promijeniti političku klimu u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a samim time i afirmisati se kao Bošnjaci, građani prvog reda, a neki kao do sada, građani trećeg reda! Bosna i Hercegovina prije svega!
E i ovo da vidim, kao JAO URA POBJEDILA JE DRŽAVA, a poslije toga BITNO JE DA MI BOŠNJACI, BLA, BLA BLA, ne zaboravi da BiH nema bez svih naroda i narodnosti, i tako je uvijek bilo i uvijek će biti, u BiH je isti i ista prava ima i Jovo i Ante i Mujo! Htio ti to ili ne!
Turcine nije pobijedila BiH nego je pobijedio licni interes SDA. BiH cine sve stranke koje su glasale za zakon, a SDA je blokirala sve te stranke. Tako da je ovo licni interes zelenasa, a ne drzave.
PRIKAŽI ODGOVORE (30)
@Turčin Jarane, kad prije napisa ovoliki komentar tek vijest izašla? Nešto mi tu smrdi! -.-
@super cevap Manje luka smrdi ti iz usta
Ma vidis da je tihicev neki potrcko, komentarise po klixu za burek...
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Avaz objavluje: na linku: http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/bezdusni-lopov-snimljen-dok-pljacka-dzamiju Lopov pljčaka džamiju.
Avaz objavljuje: http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/bezdusni-lopov-snimljen-dok-pljacka-dzamiju
Takodjer nisam simpatizer posebno neke stranke, ali biram najmanje zlo. Kada vidim da su se u glasanju protiv vitalnog nacionalnog interesa ujedinili sdp,sbb,snsd, i hrvatske stranke...muka se javlja, i postaje mi odvratno, pa i jasno ko je sada s kim, ko ima iste ciljeve, a ko se ustvari najvise bori za drzavu... Isto neko ratno stanje gdje su u zajednicki napada krenuli cetnici i ustashe, a eto ti i crvenih da zabibere corbu..
Sada će Čović i dodik da razapnu Fahra i Zlaju. Oduzet će im fotelje!
ovo je zalosno :( sada im nevalja ni zakon o drzavljanstvu, bas su budale !!!!! njima nista nevalja jer znaju da ako ljudi dobiju svoja drzavljanstva nazad da ce glasati protiv njih pa se i zato i suprostavljaju tom zakonu !!!! dabogda sjeme svima iz SDA izgorilo !!!!!
SDA-ovci su počeli i da tekbiraju po portalima! o.O
Bar ne uzvikujemo zivio Tito najveci zlocinac na prostorima Jugoslavije.
Turcine mnogo vremena trosis na te nikove :)
Nema ni 10 komada :)
SDA su nasu zmelju unistili svakako..nama nema boljeg sutra dok su oni u vlasti.
Ma o kakvoj pobjedi drzave ovi SDA-aovci pricaju??? Pa meni ovo s njihove strane lici prvenstveno na rusenje drzave i vracanje u godine kad nam je najgore bilo. Tad su nas bar agresori tukli, a sad nas i ovi "NASI" dokrajcise.
Dzaba ti sve moj Kenjac.Na kraju mora biti kako Dodo kaze.Samo bespotrebno gubite vrijeme.
SDA-ovci su ovaj narod prodali '92. Tako da me ovo njihovo politiziranje i stavljanje u prvi plan njihovog kvazi patriotizma uopste ne iznenadjuje. Ostavio je babo u amanet svom sinu knjigu instrukcija kako dovesti obican narod do prosjackog stapa, kako gaziti sve ljude, prvenstveno narod pa onda druge politicare. I tako... dok se saldo racuna na kajmanskim ostrvima sda-ovaca povecava, ti narode suti i trpi do 2014. i posmatraj kako se Bakir voza u limuzini od 200.000...
Ne mogu da vjerujem koji su maheri ovi iz SDA u manipulisanju masama kroz plasiranje nepotpunih i laznih informacija. Zali Boze sto vam je narod u ratu i poslije rata slijepo vjerovao i sto se neki jos uvijek vjeruju.
Ocekujem proteste pred vratina SDA, iskreno!!! Ako ovaj narod sad ne vidi sta nam ovi zelenasi rade, onda nama nema spasa. Nismo mi zatucana telad da ne vidimo da je ovo pokusaj blokade svega u cemu sda ne nalazi svoj licni interes!!!
Ooooo pa ne mogu da vjerujem vise, pa unisti nas ova SDA sa vitalnim interesom, nikad mi necemo naprijed dok je njih!!! NIKAD
sda je najmanje zlo za ovu državu, sdp i sbb nas samo rasturaju i prave smiješnim
Tebi ako je dobro sa SDA lopovima i ako ti e dobro da zivis u ovom sto su napravili u proteklih 18 godina ti samo izvoli,mi ipak zelimo promjene,ne mogu da gledam svoju djecu da gladuju i da razmisljam kako cu ih upisati u skolu..
ti nisi normalan, ako ti je SDA bolja, onda ocigledno nezivis u Bosni nego negdje vani i sata pises neke nebuloze. Svu gamad iz SDA treba na neko napusteno ostrvo ostaviti i neka tamo sudbinu sebi kroje !!!!!