Čestitam, konačno je pobijedila država, a neki lični interesi! Bitno je iznaći mehanizam i spriječiti erodiranje i usitnjavanje bošnjačkog biračkog tijela, što za posljedice ima mnoga dešavanja danas. Od izbora do izbora Bošnjaci su gubili političku moć u Narodnoj skupštini RS, pa tako sa poslijeratnih 16. poslanika, Bošnjaci danas imaju samo 4. poslanika što je poražavajuće i prvi put nakon rata na općim izborima 2010. godine, Bošnjaci nisu dobili poslanika u Parlamentu BiH iz RS-a! U ostalim dijelovima RS-a situacija po Bošnjake nije nikako dobra, tako da se postavlja zabrinjavajuće pitanje, da li će Bošnjaci imati svoje predstavnike u 63. općine u bosanskohercegovačkom entitetu RS!? Postoji više faktora ovoga problema, koji je od izbora do izbora sve prisutniji i faktički je doveo do političkog nestanka Bošnjaka u bosanskohercegovačkom entitetu RS. Prvi faktor je mali broj biračkog tijela, drugi faktor je mali broj registrovanih glasača iz dijaspore i treći veoma koban faktor je politička podijeljenost na nekoliko stranaka! Kako sada stvari stoje, mnoge „manje stranke“, neće preći izborni prag od 3%, a samim tim propadaju stotine, pa i hiljade Bošnjačkih glasova. Jako je bitno da Bošnjaci shvate, da jedinstvo pretočeno u jednu jaku stranku koja ima podršku većine Bošnjačke populacije s prelaskom praga od 3%, osigurava poslaničke mandate u Parlamentu BiH iz bosanskohercegovačkog entiteta RS! Došlo je vrijeme da odbacimo ljude koji zarad svoga interesa osnivaju stranke u bosanskohercegovačkom entitetu RS pred izbore, a ugase ih odmah poslije izbora i tako godinama dok nas nisu doveli do političkog i samog biološkog uništenja! Bošnjaci, samo složno možemo promijeniti političku klimu u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a samim time i afirmisati se kao Bošnjaci, građani prvog reda, a neki kao do sada, građani trećeg reda! Bosna i Hercegovina prije svega!
E i ovo da vidim, kao JAO URA POBJEDILA JE DRŽAVA, a poslije toga BITNO JE DA MI BOŠNJACI, BLA, BLA BLA, ne zaboravi da BiH nema bez svih naroda i narodnosti, i tako je uvijek bilo i uvijek će biti, u BiH je isti i ista prava ima i Jovo i Ante i Mujo! Htio ti to ili ne!
Turcine nije pobijedila BiH nego je pobijedio licni interes SDA. BiH cine sve stranke koje su glasale za zakon, a SDA je blokirala sve te stranke. Tako da je ovo licni interes zelenasa, a ne drzave.
Prikaži sve komentare (215)