Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko god cudno sada ovo bilo sto cu napisati, ipak je dobro sto premijeri dva entiteta saradjuju, kad se samo sjetim prije, kako su zategnuti bili odnosi izmedju premijera, ovo zaista treba da pozdravi. bez obzira kakva nama drzava bila, nasa je i moramo je cuvati i prilagodjavati se situaciji u kojoj se svi mi nalazimo!
Pa nasa je drzava naravno, nazalost rat je stvorio RS koju je sad tesko negirati jer je u Dejtonu potpisana, a znamo i cijom rukom. Sada treba izvuci najbolje iz svega ovoga i krenuti u zajednicku izradnju drzave.
Odavno je vec bilo vrijeme da krene suradnja na nivou entiteta, jer je ocigledno to ono sto i EU ocekuje od nas, zapravo to je jedino sto nas moze i izvuci iz ove krize u kojoj smo zapeli vec duzi niz godina. Nazalost to je i glavni faktor zbog kojeg pojedine stranke iz FBiH rade protiv premijera Niksica jer su svjesni da je ovo pravi put, odnosno put koji ce njih deklasirati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
NAcionalisti razjedinju drzavu 2 decenije,i prave feudalne posjede u njoj(da bi mogli da je pljackaju),a pravi ljudi je ujedinjuju,bravo Niskicu!
na cemu bravo na novom zaduzivanju u dogovoru sa nacionalistima koje pominjes...
SA ojim nacionalistima?PA nije SNSD nastao iz SDSa,kao sto je SBB iz SDA,pa da se radi o slicnim kriminalcima.Ovdje je SDP svojom snagom i vizionarstvom ubjedio Dodika i drustvo da ce se i RSu i njima isplatiti ako se krene u zajednicki izgradnju drzave,za razliku od zelenih talibana (SDA,SBBa,S za Bih) koji su naucili samo da je dijele.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Mislim da je ovim potezm doživio totalni politički debakl jer je zarad svojih sitnih interesa čitavu Bosnu i Hercegovinu i ugovore sa finansijskim institucijama doveo u pitanje. Živko Budimir je napravio niz nepromišljenih gafova sa tako ozbiljne pozicije kao što je predsjednik Federacije BiH. Čini mi se da nikad nije bila neozbiljnija ličnost na tako ozbiljnoj poziciji i nikad nije bilo turbulentnije, stalno je u fokusu, ali sa nekim gafovima nekim krivim potezima, svaki njegov potez koštao je Federaciju mnogo sredstava.
Znači on se jadan protivio tome, ali ovaj je njega smijenio da bi se vratio u fokus javnosti i ja mislim da je to jako loš potez i da je to strateška greška Budimira. To je loše i za državu, ali i kontraproduktivno za Budimira i njegovu političku karijeru.
Ante Krajina je svaki put sa mnom vodio bitku na Vladi, imaju stenogrami. On kaže ovako Zukane znam da si u pravu, znam da to pošteno i čestito radiš, znam da sam i ja potpisao sa MMF-om da moramo tako, međutim ja te molim da još jednom razmisliš, daj da razgovaramo sa ljudima, znaš kako je meni ja živim među tim ljudima itd. Znaš da za vratom imam Budimira i sve ostale.
meni ovih glupana placenih nekad zao
Noksic je najveci Bosnjacki trut...........
Drago mi je da su balje u Federaciji skontali da vise ne mogu kako oni hoce. Evo i dokaza.
polako ali sigurno moracete da "legnete na rudu",..jer drugacije ne moze. a i glupo je da se bunite jer je poznata stvar da sami nista niste u stanju ni da uradite ni da sprovedete,.....bar onda mozete da slusate
Koljemo dok voda vri, 'si spreman?
Moram priznati, po mom mišljenju, saradnja među entitetima nikad nije bila bolja, bar po ovim pokazateljima i po ovim osnovama, a to je svakako korak naprijed i veliki plus
Da., to je korak napred u cementiranju Šumske i njenih institucija.Nikšić umjesto da insistira na državnoj insituciji koja će se baviti poslovima kontrole robe, on pristaje na zajednički cjenovnik.
Napokon je neko shvatio da moramo da suradjujemo, jedna smo drzava i neke stvari moraju biti jedinstvene ako zelimo da krenemo naprijed ..
Svaka cast Nermine na zalaganju za BIH nakon svim mogucih opstrukcija i podmetanja nogu od strane prve Cvijanovicke, pa na dalje
Gluho bilo, baš si ćorav(a). Nikšić umjesto da insistira na državnoj insituciji koja će se baviti poslovima kontrole robe, on pristaje na zajednički cjenovnik.
"Jedinstvena lista, cjenovnik i postupci kontrole na granici" "...kojim će na granici BiH biti prihvaćena rješenja inspektora Republike Srpske"! Šta ovo znači u praksi, šta je novina za građane itd. šta je ovdje uvod, zaplet i rasplet? Javnost ima pravo na informacije i to je društvena odgovornost medija. Potpuno nesadržajna i konfuzna (polu)informacija, možda samo experti struke koji su upućeni u ovu oblast mogu pohvatati konce o čemu se radi.
pa takva im je cijela politika sdp-ova...nesadrzajna i konfuzna,gdje samo oni znaju uvod,zaplet a rasplet ce znati u oktobru...
Ne znam zasto se njih dvoje dogovaraju, ovo mora biti Zlatka za se, ovo drugo Dodika, ah da, oni su glasnogovornici.
Srpski isprdci iz SDP i SBB uzurbano rade na raspadanju drzave BiH i na jacanju entiteta, a sve to po naredbi zlocinackog udruzenja sanu iz beograda, ali ovi srpski isprdci trebaju da znaju da njihov plan nece proci i nece ostvariti svoj san o podjeli drzave BiH bas kao sto im nije uspjelo 92-ge, gdje su srpski isprdci iz SDP sa zlogumdzijom bili slucajni prolaznici, a iz SBB ratni profiteri a danas udbasu na celu sa Radojicom Fahrom Radoncicem.
niksic za razliku od ranijih premijera pokusava da dogovorom dodje do nekog napretka u drzavi a ne samo svadjama i tenzijama kao sto se ranije dogadjalo, sto na kraju nije bilo dobro ni za gradjane a ni drzavu
kad treba krast svi se odmah o svemu sloze nema ovaj ono onaj ono svi su za
Dogovori i pregovori su veoma vazni za razvoj drzave... Tako da je svaki sastanak na kojem se ozbiljno razgovara i dogvoara za svaku pohvalu...