Banjalučani ne odustaju
49

FOTO / Nezadovoljni građani i večeras šetali ulicama Banje Luke

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina građana Banje Luke i večeras je, deveti dan zaredom, protestvovalo zbog uništavanja zelenih površina u svome gradu, a večerašnji mirni protest završen je u parku, preko puta zgrade entitetskog parlamenta i Narodnog pozorišta RS.

Tokom večerašnjeg okupljanja, koji je ponovo održan kod starog hrasta u Banjoj Luci. demonstrantima su podijeljene bijele majice na kojima u različitim bojama piše "Spasimo Picin park“.

Većina njih upravo u tim majicama prošetala je ulicama grada i na taj način jasno poručila da se protivi izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.

I tokom večerašnjeg protesta bile su prisutne brojne parole u kojima se proziva trenutna gradska vlast, a skup je ponovo bio pod budnim okom policije.

Nezadovoljni građani danas su Administrativnoj službi grada Banja Luka dostavili peticiju sa više od 6.000 potpisa, a predsjednik Centra za životnu sredinu Miodrag Dakić rekao je da im se do sada nije obratio niko od nadležnih iz gradske uprave.

“Očekujemo da se vrlo brzo oglase po tom pitanju, a to je dostavljanje dokumentacije za koju oni kažu da je sve u redu, a mi tvrdimo da nije“, rekao je Dakić.

Podsjećamo, okupljanja nezadovoljnih građana počela su tokom prošle sedmice kada je firma „Grand trade“ započela sa izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa u nekadašnjem Picinom parku.

Skupovi u Banjoj Luci dogovaraju se putem interneta, odnosno na jednoj od grupa društvene mreže Facebook, koja je do danas prikupila više od 43.600 članova.