BiH
15

Nevrijeme oštetilo vozila i stambene objekte u Maglaju i Žepču, upaljen žuti meteoalarm

Piše: A. B.
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Na području Federacije Bosne i Hercegovine tokom noći i jutra nisu zabilježene poplave niti veliko nevrijeme, kazao je za Klix.ba Fahrudin Solak iz Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).

Prema njegovim riječima, kiša koja je padala tokom noći nije izazvala probleme, ali je grad polupao crepove na nekoliko stambenih objekata.

Iako je jučer u većem dijelu BiH bilo sunčano vrijeme, u poslijepodnevnim satima određena područja Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona zahvatili su jaka kiša i grad.

Solak ističe da u nevremenu nije bilo povrijeđenih osoba, ali da da su kiša i grad prouzrokovali veće probleme stanovnicima Žepča i Maglaja. Grad koji je pogodio navedena područja jučer oko 18:30 sati nanio je veliku štetu, kako na vozilima, tako i na objektima i poljoprivrednim usjevima.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite za naš portal su kazali kako na području Republike Srpske nije bilo većih problema na terenu zbog vremenskih uslova. Zabilježena su određena bujična izlijevanja u Zvorniku i još nekim mjestima, a iz Operativnog centra ističu kako i dalje prate situaciju.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH) danas je izdao žuti meteoalarm za područja Mostara, Foče i Trebinja.