BiH
0

VIDEO / Nesreća na Tari: Bh. državljani pred istražnim sudijom u Užicu

SRNA
Državljani BiH Ismet Gaćo i Mile Rebrinović, koji su uhapšeni zbog nesreće na automobilskoj trci na Tari u kojoj su poginule tri osobe, bit će danas izvedeni pred istražnog sudiju u Užicu, rekao je Srni ambasador BiH u Beogradu Boriša Arnaut.

"Danas će biti odvedeni pred istražnog sudiju. Tada će biti odlučeno da li će biti pušteni, da li će im biti produžen pritvor, ili će ih pustiti uz ograničenu slobodu kretanja, odnosno uz uslov da ne smiju napuštati teritoriju Srbije", rekao je Arnaut.

Arnaut je posjetio danas u Užicu Gaću i Rebrinovića, koji su pritvoreni kao članovi organizacionog odbora trke, te razgovarao sa njima i njihovim advokatom o događaju, kao i o tretmanu u policijskom pritvoru, kojim su, kako kaže, zadovoljni.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo protiv opće bezbjednosti, policija u Bajinoj Bašti odredila je jučer policijsko zadržavanje trojici članova organizacionog odbora trke. Pritvoreni su Ismet Gaćo (56) iz Sarajeva, kao direktor trke, član sportske komisije Mile Rebrinović (56) iz Bijeljine i državljanin Srbije Živadin T. (66).

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 12.30 sati tokom međunarodne brdske trke "Tara 2012" kada je vozač Branimir Simić iz Bijeljine izgubio kontrolu nad vozilom, uletio u publiku i tom prilikom povrijedio četvoro ljudi, od kojih je troje kasnije preminulo.