(Ne)ozbiljna izjava
3

Nešić: Predložit ću migranta za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

A. D.
Nenad Nešić
Nenad Nešić
Predsjednik DNS-a i zastupnik u Zastupničkom domu BiH Nenad Nešić rekao je danas novinarima da će za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH predložiti migranta.

"Radi se o tome da su to ljudi koji sigurno ne pripadaju nijednoj stranci, nisu simpatizeri, imaju međunarodno iskustvo, a osim toga ne može im se naći bilo kakva zamjerka u boji kože, pripadnosti i bilo šta drugo. Jedini problem prilikom izbora takvog ministra može biti taj ko će izvući sretnog dobitnika", rekao je Nešić.

On je potom obrazložio ovu svoju odluku riječima kako ona govori o sve većim komplikacijama u vezi s izborom Mlađena Božovića, a koje, prema njegovim riječima postaju komične.

Potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH danas se nije našlo na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Još uvijek nije postignut dogovor i to nije uvršteno u dnevni red sutrašnje sjednice. Svi očekujemo da se dođe do nekog dogovora na ranije dogovorenim principima ili premisama, da to bude nestranački kandidat koji ima ugled unutar nadležnosti ili unutar oblasti za koju će biti zadužen, kao što je pitanje ljudskih prava", naveo je Zvizdić.