Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A GORNJA MAOCA?
LIBERMAN JE NA PLATNOJ LISTI DODIKOVIH LOBISTA, ZIDOVI SU TO, ONI SAMO GOVORE ONAKO KAKO NOVAC DIKTIRA,... PODMITI MU BAKIRE KOJI STOTINJAK HILJADA DOLARA ON CE PROVUCI PRICU DA SU 9-11 NAPAD URADILI SRBI A NE ARAPI... PARA VRTI TAMO GDJE JEZIK I BURGIJA NE MOZE....
Ko ti je izvor podataka, tzv expert Darko Trifunović ili Edin Galijašević??? Prvo, u BiH je bilo puno, puno manje od 3000 mudzahedina, zvanična brojka NATO snaga je manja od 800. Naturaliziranih je još manje. Drugo, mudzahedini su u BiH ušli preko Hrvatske u doba sukoba ARBiH i HVO. Treće, potpisom Deytonskog sporazuma, svi su morali napustiti BiH. Franjo Tuđman je dao uslov da svi koji BiH napuštaju preko Hrvatske moraju imati validan dokument, u ovom slučaju BiH pasoš jer im Hrvatska sigurno ne bi dala svoj, iako su svi došli preko njene teritorije mašući rukicama (nisu imali PI). Rok važenja tih putnih isprava je 5 godina, što znači da su svi istekli 2000 te godine. Četvrto, u svojim ekspozeima nisi spomenuo francuze Dimona i Bugelana, kao i Abu Hamzu (sa gle čuda CRO pasošem) koji se sad sunča u sunčanom Gvanatanamu. Poenta mog posta je, drugi put ne koristi \"dobronamjerne\" tekstove raznih experata već koristi provjerene. Nije baš sve tačno što u novinama susjeda pročitaš!
Pismo Tita cetnickoj komandi u Bosni (10.01.1942.) Izvor je knjiga Koste Nadja, \"Druze Tito, rat je zavrsen\". Iz sela Cavljanovic Tito je uputio pismo cetnickoj komandi za jugo-istocnu Bosnu.U pismu se pored ostalog, navodi da je Dr. Levija (zidova),a inace partizana jedan pripadnik njihovih formacija izvjesni Kamenko Jevtic u Visegradu predao Njemcima. http://www.bosnahistorija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=386:pismo-tita-cetnickoj-komandi-u-bosni-10011942&catid=36:bosna-od-1918-1992&Itemid=68
Tako su, zahvaljujuci jednoj neuspesnoj akciji 1973. u Norveskoj, uhapsena cetiri agenta Mosada, koji su prilikom saslusanja, prvi put otkrili organizaciju i taktiku delovanja tzv. \"Udarnog tima\" Mosada, koji je imao zadatak da pronalazi i l. ikvidira n. eprijatelje Izraela sirom sveta. Imena grupa u sastavu jednog ovakvog tima oznacavana su slovima hebrejske abecede. http://www.mycity-military.com/Kopnena-vojska/Specijalne-jedinice_3.html
Američki magazin \"Veniti fer\" ponudio je svojim čitaocima priču o elitnoj jedinici za čije pripadnike ne postoji nemoguća misija i kojima nisu potrebni političari pregovarači da bi obavili zadatak Hrabro bratstvo Slika- IZ VREMENA SLUŽBE: Benjamin Netanijahu kao pripadnik Jedinice početkom sedamdesetih Na semaforu se Ehud Barak (tada 31-godišnjak, inače budući premijer Izraela), sa perikom na glavi i jakim karminom na usnama, prerušen u tkz.zanosnu brinetu, nasmešio muškarcu u susednim kolima. http://www.vreme.com/cms/view.php?id=304724
Također, komunisti su optuživali 13. SS diviziju za masovna u. bojstva r. atnih z. arobljenika. No, u samom Elaboratu postoje kontradikcije, najprije se tvrdi da su svi zarobljenici u. bijani na licu mjesta, a onda se navodi slučaj da jednog koji je z. arobljen u Šekovićima pa sproveden u zatvor u Brčko (a radi se o stotinjak kilometara razdaljine).Himmler’s Bosnian Division je apsolutno odlična knjiga, napisana od autora koji nema veze s balkanskim glupostima, nepristrasno, objektivno i, što je najvažnije, znanstveno, na osnovu dokumenata iz Bonna, Freiburga i dr., kao i izjava preživjelih oficira i vojnika divizije (Nijemaca i Bošnjaka). Na žalost, koliko je meni poznato, još uvijek ne postoji njezin prijevod na bosanski, iako je napisana prije osam godina, tako da je dostupna samo na engleskom.
13. SS diviziji se pripisuje uloga u H. olokaustu, u. ništenju židova. To je besmislica, iz jednostavnog razloga: Židova u Bosni 1944. nije gotovo ni bilo, zahvaljujući revnosti Pavelićevog r. ežima. Ja sam u imenima ž. rtava našao svega tri takva slucaja : jedan židovski ljekar – partizan (dr. Ivo Lev) je z. arobljen i l. ikvidiran; u bošnjačkom selu Gnojnica nađene su skrivene dvije židovske obitelji, odvedene i likvidirane, a jedan je sanitetski oficir u bolnici u Bijeljini saznao da je jedan stari doktor Židov, prijavio ga je Gestapou i ovaj je u. bijen. Mislim da se samo onaj prvi slučaj može staviti na teret 13. SS diviziji, jer njihov posao nije bio da traže n. eprijatelje, pogotovu ne one rasne. Za to su postojale posebne jedinice. Također, komunisti su optuživali 13. SS diviziju za masovna u. bojstva ratnih z. arobljenika.
Dakle, 13. SS divizija jeste činila r. atne z. ločine, ali nije planirala ni sprovodila g. enocid. Dakle, u tom kontekstu se ne može izjednačavati sa č. etnicima ni u. stašama kako se to često čini (posebno u saopćenjima SUBNOAR-a, Helsinškog komiteta, pa nedavno je i član predsjedništva Sulejman Tihić izletio sa nečim sličnim).
Sabur, brate. Rat još nije gotov.
Nacionalna pripadnost stanovništva nije bila primarni motiv, nego da li to stanovništvo podržava partizane. U tome su handžarci imali podršku č. etnika, koji su im predavali i cinkali saradnike NOP-a u svojim selima, ukoliko ih već sami ne bi l. ikvidirali. Ako se uzme u obzir da je znatan broj handžaraca potekao iz krajeva koje su opustošili č. etnici, onda se može razumjeti da su takvi eventualno imalo manje skrupula prema u. bojstvima srpskih civila. No, ni muslimani Bošnjaci naklonjeni NOP-u ne bi bili pošteđeni ukoliko bi im pali u ruke. Ja sam u popisima imena ž. rtava 13. SS divizije utvrdio oko 120 muslimanskih imena.
H. andzar divizija i drugi svijetski rat (prava istina)- Bosanska historija -Bosanski forum Historija 13. SS Handžar divizije Predstavlja bez ikakve dvojbe jednu od najkontroverznijih i najzagonetnijih stranica historije Bosne.Riječ je o vojnoj jedinici koja se često ž. igoše epitetom “z. loglasna”, kako zbog toga što je ulazila u sastav elitnih n. acističkih SS jedinica, tako i zbog ratnih z. ločina za koje su njezini pripadnici o. krivljeni. U stvari, 13. SS divizija danas ponajviše služi kao p. ropagandno sredstvo upereno protiv Bošnjaka: oni se prikazuju kao n. acistički saradnici, z. ločinci, Himmler je bio njihov branitelj itd. Ovakve i slične gluposti se mogu naći na većem broju srpskih (č. etničkih) stranica, ,ali i na nekim izraelskim stranicama (oni b. late jeruzalemskog muftiju el-Huseinija, pa usput “opletu” i po Bošnjacima).
sta to konkretno muci muslimane bosne u izraelskom sukobu?
Najslikovitiji je primer Amina Muftija, pripadnika SS Handžar divizije, kojeg je, prema rečima Simona Vizentala, uhvatila izraelska tajna služba \"Mosad\".
Ako neki linkovi ne budu funkcionisali, jos uvijek će te moći da nadjete orginalne tekstove koristeći Google. Ovi linkovi će vas odvesti do vijesti koje su objavile poznate informativne agencije iz cijelog svijeta a otvoriće i vrata svijeta znanja i informacija koje su do sada bile sakrivene od vas. Kad sam kompletirao ovaj rad, namjerno sam koristio što je moguće više vijesti od oficijalnih nacionalnih i internacionalnih agencija (CBS, ABC, NBC, CNN, FOX News, Washington Post, New York Times, Time, Newsweek, Jerusalem Post, Ha\'Aretz (Israel), PBS, BBC, London Telegraph, etc., kao i nekih od lokalnih americkih novina i televizijskih stanica.) Nisam htio da dopustim onima koji prate zvanične medije da me optuže kako sam koristio “dubiozne” izvore informisanja. http://www.scribd.com/doc/209659/Dr-Albert-D-Pastore-udnije-od-fantazijesve-o-napadu-na-Svetski-Trgovinski-Centar
Knjiga „Cudnije od Fantazije“ Autora; Dr. Albert D. Pastore Phd. INTERNET VERZIJA On pise ; Svaka informacija na koju ćete naići u ovom naučnom radu može se veoma lako verificirati. Ovaj dokument predstavlja 12 mjeseci pažljivog i mukotrpnog istraživanja, detaljnih analiza, verifikacije izvora i logičke dedukcije. Svaki događaj i navod predstavljen ovdje, stopostotno je tačan. Tu je navedeno I preko 250 fusnota i ja bih želio da vas ohrabrim da ih sami istražite i verifikujete. Ova Internet verzija dokumenta omogučiti će vam da brzo provjerite svaku od referenci koje su navedene na kraju dokumenta, tako sto ćete jednostavno kliknuti na link. Ostale reference možete jednostavno potražiti preko Google.com. ili Yahoo vebsajta. Zbog veoma dobro organizovanih napora da se zataškaju ovi podaci, neki od linkova misteriozno iščezavaju čak i ovog momenta kad pričam o tome. Na sreću, mnogi vebsajtovi su već pokupili dobar dio tih informacija i tako ih zaštitili od cenzure.
Jos jeda primjer , Boško Radonjić izdvaja profesora Džeralda Vinsenta Bula, koji je gradio najveći top na svetu za Sadama Huseina, zbog čega ga je 23 marta 1990 god. izraelski Mosad u. bio u Briselu.