Susret Izetbegović - Lieberman
0

"Neosnovane izjave o terorističkim bazama nanose štetu BiH"

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ministra vanjskih poslova Izraela Avigdora Liebermana sa saradnicima.

Tokom susreta razgovarano je o ukupnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Izraela, te aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku.

Čestitajući Liebermanu jevrejski praznik svjetlosti Hanuku, Izetbegović je poželio da narodi Izraela i Palestine što prije postignu sporazum koji će omogućiti trajni mir i zadovoljiti težnje palestinskog naroda.

Izetbegović je ovom prilikom izrazio negodovanje zbog ranije izjave Liebermana kojom je implicirao mogućnost da globalne terorističke mreže uspostave svoje baze na Balkanu, naročito na prostorima na kojima žive Bošnjaci i Albanci.

U tom kontekstu je zatražio od Liebermana da nadležne izraelske institucije, ukoliko raspolažu pouzdanim obavještajnim saznanjima, ta saznanja podijele sa nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine jer neosnovane izjave ovakve vrste nanose štetu međunarodnom ugledu BiH i ne pomažu trenutnoj situaciji u našoj zemlji i regionu, kaže se u saopćenju Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.