Nakon Radončićeve optužbe
0

Nekadašnji SBB-ovac Anel Kljako promijenio stranački dres, sada je u NES-u

B. T.
Anel Kljako
Anel Kljako
Anel Kljako, nekadašnji šef Gradskog odbora SBB-a Mostar je promijenio stranački dres. Uz poruku "Novi početak, sa Božijom pomoći", na Facebooku je podijelio fotografije sa stranačkim obilježjima Narodnog evropskog saveza (NES), a pozirao je i s članovima te stranke.
Kljako je, podsjetimo, bivšu stranku napustio nakon što je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić u februaru ove godine najavio je da će ga izbaciti iz SBB-a zbog prevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova.

Kljako je tada, komentirajući optužbe u ovoj aferi, Radončiću uzvratio da nikada nije i nikada neće pristati na pritiske te da tvrdnje trebati dokazati na Sudu.

Nakon toga, čitav gradski odbor SBB-a u Mostaru podržao je Kljaku i dao ostavku.

Podjelu na Facebooku o novom početku u NES-u podijelio je s nekima od kolega iz bivše stranke, Kenanom Memićem, Ismarom Bešom i Minelom Ćehić-Krpo.

U vrijeme Kljakinog razmimoilaženja s SBB-om, spajanjem A-SDA i NBL-a osnovan je Narodni evropski savez, čiji je predsjednik Nermin Ogrešević.

S obzirom da stranka ima ambicije jačanja i u drugim dijelovima BiH, osim Krajine, gdje je najprisutnija, Kljako će biti zadužen za što bolje pozicioniranje NES-a u Hercegovini.