Haris Silajdžić
0

"Ne vidim stranku koja je uradila više od Stranke za BiH"

FENA
Haris Silajdžić
Haris Silajdžić
Ukoliko je neka stranka više uradila od Stranke za BiH, ja ću glasati za nju. Ali, takvu stranku ne vidim, kazao je danas u Sarajevu predsjednik Stranke za BiH i njen ponovni kandidat za člana Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Govoreći na javnoj tribini u Općini Stari Grad "Žena u politici", koju je organizirala Kantonalna organizacija Žena SBiH, Silajdžić je naglasio da je u proteklom periodu SBiH bila vodeća u odbijanju aprilskog paketa, jako štetnog za BiH, pri čemu se strane diplomate nisu korektno ponijele prema BiH, a "uče nas demokratiji".

I kasnije, od aprila do Pruda i Butmira, BiH je od fijaska spasilo povjerenje koje su građani dali Stranci za BiH, a sve to ne bi mogle uraditi stranke koje nisu čiste, tvrdi Silajdžić. Dodao je i to da je usvajanje u Narodnoj skupštini RS-a zakona o državnoj imovini "prepisani Prud".

I na ekonomskom planu, kaže Silajdžić, Stranka za BiH je uspjela donijeti investicije koje su spasile Željezaru Zenica, stavila je pod jedan krov Elektroprivredu i rudnike, te rudari po prvi put imaju plaću veću od prosjeka, zaposlila je hiljade ljude i to ne u smislu zapošljavanja rodbine po državnim institucijama. Dodao je i da više niko ne može zaustaviti energetske projekte koji su stopirani prije dvije i po godine samo zbog straha od Stranke za BiH.

Na kraju je zatražio još veće povjerenje građana, jer su u SBiH i do sada opravdali njihovo povjerenje i jer građani imaju dovoljno razloga da ovoj stranci daju svoj glas.

Inače, večerašnju tribina, na kojoj je govorilo više zvaničnica SBiH, organizirana je zbog potrebe da se u predizborno vrijeme da još veći značaj pitanju žene u politici i javnom životu uopće.