Zlatko Lagumdžija
0

"Ne slabiti butmirski paket"

SRNA
Foto: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta
Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ Zlatko Lagumdžija istakao je da je za ovu stranku neprihvatljiv bilo koji prijedlog koji bi umjesto dalje dogradnje i preciziranja butmirskog paketa išao ka njegovom slabljenju.

Lagumdžija, kojem je delegacija predstavnika EU i SAD danas predstavila novi paket ustavnih reformi, naglasio je da za SDP BiH neće biti prihvatljiv bilo koji prijedlog koji bi bio ispod stavova koji su izneseni u obraćanjima potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i evropskog komesara za proširenje EU Olija Rena u parlamentu BiH.

Predsjednik SDP-a BiH  je informisao predstavnike međunarodne zajednice da će   danas biti održana  vanredna sjednica Predsjedništva stranke  na kojoj će rukovodstvo  zauzeti stav u vezi modifikovanog butmirskog prijedloga. 

 Lider SDP BiH    na sastanku je  iznio   stav o modifikovanom prijedlogu,  koji je nakon konsultacija sa predstavnicima stranaka učesnica procesa danas predstavljen i ponuđen od predstavnika EU i SAD, saopšteno je iz ove stranke.   

Lagumdžija je danas imao i odvojen susret sa ambasdorom Rusije  u BiH Aleksandrom Bocan-Harčenkom.


Srni je iz Ambasade Švedske potvrđeno   da  predstavnici EU i SAD nastavljaju danas da se sastaju  sa predstavnicima političkih partija.

Današnje razgovore vode otpravnik poslova Ambasade SAD Džonatan Mur, švedski ambasador Bose Hedberg, čija zemlja predsjedava EU,  i direktor Generalnog sekretarijata Savjeta EU za spoljne poslove  Robert Kuper.