Milorad Dodik za RTRS
0

"Ne priznajem Sud i Tužilaštvo BiH"

SRNA
Premijer RS Milorad Dodik izjavio je večeras da će biti prilike da se kaže ko, kada i u kom obliku mu je od međunarodne zajednice ponudio da prihvati ustavne promjene, a da bi zauzvrat bila zaustavljena istraga Tužilaštva BiH protiv njega.

"Za to imam dokaze", istakao je Dodik gostujući večeras u programu Radio televizije Republike Srpske.

Govoreći o radu Tužilaštva i Suda BiH, Dodik je rekao da te institucije ne prihvata.

"Priznajem pravosudne institucije koje su u skladu sa Ustavom BiH. Sud i Tužilaštvo BiH su protivustavni i protiv dejtonski. Ako BiH u sebi promoviše sistem nepravde kroz pravdu, to je neprihvatljivo", istakao je premijer RS.

Dodik je naveo da narod koji živi u RS nema razloga za brigu, jer u Srpskoj postoje sve institucije.

"RS ima efikasnu Vladu, teritoriju, stanovništvo. Ovo je stvar demokratije i to je pitanje hoćemo li da pristanemo na nešto ili nećemo", rekao je Dodik.

On je istakao da se u BiH permanentno pravi sistem da bi se od RS uzele nadležnosti i imovina kako bi Srpska "ostala prazna ljuštura".
"Srbi nisu ginuli za BiH. Da bi se ovdje uništila priča o samoopredjeljenju onda se govori o bosanskim Srbima, a bosanski Srbi ne postoje kao nacija. Postoje Srbi kao nacija", istakao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, ta naprasna priča mora da se prekine.

"Ne smetaju nam Bošnjaci i Hrvati, mi želimo da sa njima živimo zajedno, ali hoćemo da budemo uvažavani", poručio je premijer Srpske. 

On je istakao da će RS zadržati svoju političku stabilnost i da ima mandat da se bori za dobrobit RS, što, kako je rekao, i radi. 

"RS je stabilna i ovdje neće biti nikakvog sukoba. Pravo, procedura i demokratija su na našoj strani", poručio je Dodik.

On je najavio da će se sutra u Mostaru sastati rukovodstva SNSD-a i HDZ-a i razgovarati o aktuelnim pitanjima u BiH.