Koalicija LDS - E-5
0

"Ne plašite se žutih traka, to gerila uzvraća udarac"

Sarajevo-x.com
Iz koalicije LDS-E-5 poručuju građanima da se ne plaše žutih traka koje se vide po stubovima i ostalim mjestima za oglašavanje političkih partija, jer one služe da ih se "zaštiti i dekontaminira od laži vladajućih političkih subjekata, koje im mogu nauditi i uticati na njihovo glasanje".

"Gerilci", kako sebe nazivaju iz ove koalicije, na taj način "štite građane i upozoravaju ih da će se, ukoliko opet daju glas pogrešnim ljudima, ovakva žuta traka nalaziti duž cijele granice BiH, te da će im dalje trebati viza za prelazak iste", istakli su današnjim obraćanjem javnosti predstavnici kantonalnog odbora koalicije LDS-E-5, Elmir Pršeš, Slaven Dolić i Fehim Mujezinović, uz podršku predsjenika koalicije Nermina Vile.

Kako su naglasili, mladi gerilci vodit će borbu i prvenstveno mladim građanima BiH prići i objasniti im značaj njihove borbe za ekološku državu BiH - državu obrazovanja.

Na izbore izlaze sa sloganom "Budi mangup" i tvrde da samo "pozitivni i obrazovani mangupi mogu ponuditi rješenje za ovakvo stanje u BiH".

"Želimo pokazati da je baciti smeće u kontejner mangupluk, da je ne zavaliti žirante nego platiti svoj kredit mangupluk, da je čuvati svoju okolinu mangupluk", izjavio je Pršeš.

Fehim Mujezinović-Brada, ratni vojni invalid, član i kandidat ove koalicije, u svom obraćanju rekao je da će članovi koalicije nakon izbora sigurno biti u situaciji da iz poslaničkih klupa Kantona Sarajevo utječu na kvalitet života u Kantonu, te da će biti "korektiv vlasti jednako kao što su ekološke i liberalne partije u svim evropskim i svjetskim parlamentima", navodi se u saopćenju.