BiH
3

Nastavljeno uređenje drugog dijela šetnice na Dobrinji

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je, sa saradnicima, šetnicu na Bulevaru branilaca Dobrinje, gdje su prije nekoliko dana započeti radovi na uređenju preostalog dijela šetnice, u dužini od oko 250 metara kvadratnih. Općina Novi Grad je prošle godine uradila uređenje jednog dijela ove šetnice, sa deniveliranim dijelom zelene površine.

Radovi su koštali 90.000 KM, a ove godine iz budžeta Općine izdvojeno je još 90. 000 KM kako bi se ova dionica šetnice u cijelosti završila.

U sklopu ovog projekta prošle godine su uz šetnicu izgrađena odmorišta sa klupama za sjedenje, a postojeća hortikultura je upotpunjena novim zelenilom.

Foto: FENA
Foto: FENA

"Ono što je šetnicu posebno uljepšalo je hortikulturno uređenje i mogu reći da sa ovim počinjemo da ličimo na evropske metropole kao što su Istanbul, Beč i slični gradovi, kada se te zelene površine urede na jedan poseban način sa cvijećem i zelenilom. Radovi su započeti i na drugom dijelu šetnice, tako da će ukupno biti uređeno oko 500 metara dužine šetališta", rekao je načelnik Efendić.

Foto: FENA
Foto: FENA

Nakon što se ovaj projekt realizira, planirano je da se uredi i šetnica pored sportske dvorane "Dobrinja“. Time će ovaj dio Novog Grada poprimiti potpuno novi i ljepši izgled, a njegovi stanovnici dobiti još mjesta za odmor i ugodnu šetnju.

Osim toga, ovim projektom dodatno će biti obogaćen sadržaj pješačke zone, koja će u narednom periodu biti produžena do kraja naselja, saopćila je Press služba Općine.