Reakcije
0

Naša stranka o nasilju u Širokom Brijegu

FENA
"Potaknut najnovijim tragičnim događajima na razini grada i Hercegovine, želimo ponovo ukazati na uzročno-posljedičnu povezanost vladavine kriminalne etnopolitike s totalnim razaranjem bosanskohercegovačkog društva, ali i samih pojedinaca", stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora Naše stranke.

Onesposobljavanjem pravosuđa i policije putem politizacije i korupcije, degradacijom kulture, obrazovanja i sporta putem dijeljenja na etničkoj, tj. etnopolitičkoj osnovi, instrumentalizacijom religije s ciljem još većeg zaoštravanja međunacionalne netrpeljivosti, vladajući nacional-elitistički blok uspijeva održati stanje rata i u nazovi miru, tvrdi se u saopćenju.

Posljedice ovog djelovanja sve su očitije i danas se konkretno manifestiraju u propadanju kulturnih ustanova, poput mostarskih pozorišta, zatim dehumanizacijom sporta, sportskih natjecanja i navijanja, koja se ogleda u divljačkim sukobima među navijačima, te daljom segregacijom i političkom indoktrinacijom djece u mostarskim školama.

"Mostarski odbor Naše stranke mora skrenuti pozornost na još porazniju činjenicu – da velika većina javnosti još nije svjesna svoje odgovornosti za mrak koji se nadvija nad ovim gradom i državom. Još se povinujemo ovoj politici zla i destrukcije i okrivljavamo 'one druge'. Pristajemo na svakodnevno nasilje, nekulturu, razdvajanje, siromaštvo i kriminal.

Pozivamo javnost da otvori oči i prestane živjeti u iluziji kako je uništavanje završeno prije četrnaest godina. Istina je da će ono trajati sve dok su vladari rata na vlasti jer su laž, destrukcija i kriminal jedino što oni zaista znaju činiti", tvrde u mostarskom Gradskom odboru Naše stranke.