BiH
96

Naša stranka i LDS dogovorile koaliciju na narednim općim izborima

FENA
Denis Graz
Denis Graz
Na zajedničkoj sjednici glavnih odbora Naše stranke i Liberalno demokratske stranke BiH, u subotu u Sarajevu, usvojeni su principi o političkom i organizacionom približavanju ovih stranka u cilju i formalnog ujedinjena, te dogovorena koalicija ove dvije stranke na narednim općim izborima u okviru socijalno-liberalnog bloka.

"Ukoliko želimo da zaustavimo političko i ekonomsko urušavanje BiH onda izbori 2014. moraju na vlast dovesti one političke stranke čiji moralni i politički integritet garantuje radiklanu promjenu u načinu razmišljanja o politici i sprovođenju reformi. Današnja odluka o predizbornoj koaliciji Naše stranke i LDS-a je važan korak u stvaranju političkog bloka koji će na izborima 2014. predstavljati kredibilnu alternativu sadašnjim vlastima", kazao je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Predsjednik LDS-a Amir Husarić ističe da je formiranje koalicije NS-a i LDS-a važan preduslov za formiranje liberalnog političkog bloka koji će glasačima umjesto politike međuetničkih tenzija ponuditi politički i ekonomski program.

"Politički i moralni kredibilitet ovih stranaka i ljudi je možda jedina politička alternativa za građane na narednim izborima", kazao je on.

NS i LDS najavili su i pripremu zajedničke konvencije koja će biti održana krajem godine, kada će javnosti biti prezentirana ekonomska, kao i druge politike ove dvije stranke.