Detalji tragedije u Kozarskoj Dubici
135

Nakon ubistva sinova, majka pokušala počiniti samoubistvo

Piše: D. T.
Policija vrši uviđaj (Foto: Klix.ba)
Policija vrši uviđaj (Foto: Klix.ba)
U jutrošnjoj tragediji koja je šokirala Kozarsku Dubicu, ali i čitavu BiH, smrtno su stradali braća Srđan i Dragan Došen, koje je prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, hicem iz vatrenog oružja ubila njihova majka M. D.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, M. D. je nakon ubistva svojih sinova u porodičnoj kući, pokušala da se ubije sirćetnom kiselinom, zbog čega je prevezena u bolnicu, gdje se ljekari bore za njen život.

"Detalji tragedije tek treba da se utvrde. Naše kriminalističke ekipe otišle su na teren, gdje će uskoro, uz prisustvo dežurnog tužioca, započeti uviđaj. Nakon njega trebalo bi biti poznato zbog čega se zločin dogodio", rekli su za portal Klix.ba policijski izvori.

Oni su nam potvrdili da se sve dogodilo jutros, nešto prije 10 sati, a da je u uvom trenutku ispred kuće Došena u Kozarskoj Dubici veliki broj novinara i okupljenih građana.

Prema nezvaničnim informacijama, M. D. bila psihički bolesna osoba, zbog čega je bila podvrgnuta liječenju. Obojica nastradalih mladića imali su tek nešto više od 20 godina.