Ukradeni kompjuter i oprema
13

Nakon paljenja automobila, provaljeno u prostorije SBiH

Piše: E. G.
Nakon paljenja automobila i hakiranja službene web-stranice Stranke za Bosnu i Hercegovinu, u noći sa subote na nedjelju provaljeno je i u njihove prostorije u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu.

Radi se o iznajmljenim prostorijama Općinskog vijeća SBiH iz kojih su ovom prilikom otuđeni kompjuter, printer i telefon.

Provala je prijavljena MUP-u Kantona Sarajevo, čiji su službenici izvršili uviđaj.

Omer Vatrić, predjsednik Kantonalnog svijeća SBiH za Klix.ba kaže kako oni u stranci ne sumnjaju na bilo koga ko bi mogao stajati iza ove provale, kao i ranijeg paljenja automobila u javnoj garaži na Koševskom Brdu.

"Ne znam koji bi mogao biti motiv provale u prostorije, jer ne radi se o nekoj većoj materijalnoj koristi, baza podataka u kompjuteru također nije neka stvar zbog koje bi trebalo provaljivati, tako da ne znamo zbog čega je provaljeno u prostorije i koji je bio cilj. Kada se uzme sve u obzir u posljednje vrijeme nešto se vjerovatno dešava, ali mi u stranci nemamo objašnjenje ni sumnje zbog čega se to dešava nama. Nismo stranka koja se bavi nekim stvarima koje bi za posljedicu imalae ovakvo što", kazao je Vatrić.

Podsjetimo, automobil SBiH je zapaljen 30. decembra u večernjim satima, dok je we-stranica hakirana dva puta u proteklih nekoliko dana. Predsjednik ove stranke Amer Jerlagić je uništavanje imovine SBiH nazvao "pucnjem u demokratiju i slobodu".