Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
najjači su ovi što 10 godina primaju platu po 3000 KM i sad kad im firma pauzira nemaju za hljeba
Sad ce uhljebi poceti kmecati, sto je manje u PDV kasi to je jace kmecanje
Lendo sebi daj 800 KM platu i kad to uradiš onda smanjuj svima. Do tada zaboravi tu priču
sto ce mu plata, njemu plata ne treba, nakrao se do sada Bog dragi samo zna koliko ne treba ni njemu ni djeci mu plata, zgrada njegovih po travniku koliko hoces
70% doktora ne rade. Primaju samo hitne slučajeve. Stomatolozi ne rade, samo vade zub ako je hitno.
Tahir smanjuje svima plate da sebi poveca. Mogu se kladiti da je u opcini svima smanjio a sebi ostavio isto cak i vise. I podrzavam svakog zd.radnika i policajca, nije njima lako, zamislite da vi idete svaki dan na posao pod rizikom da neko kihne ili kahne u vas, nisu svi isti, a to sto su seljaci poput tahira ubacili svoje seljake u sistem to je druga stvar. I svi oni za koje glasate na izborima su ti koji vas odbijaju i zajebavaju.
znaš li ti išta ili se i u ovom slučaju samo znaš kladiti?
Razum kaze ukidaj administraciju i bice visak para u budzetu. Uhljebistan ce radije povecat PDV pa neka jos uhljeba i povecat im plate. Izbori ljudi. Izbori.
Sad kad usmjere kredit od 330 Mln eura na svoje plate umjesto pomoc ekomoniji bi ce cirkus.
Kaže se PLATA a ne PLAĆA. Osim ako neko nekoga ne plaća.
SDA-HDZ demokratija
Skupštinari SBK su prije nešto više od godinu dana, na hitno sazvanoj sjednici, povećali aušale za 100%, na okruglih 1080 KM, što je više od cijele plaće s toplim obrokom jednog policajca ili učitelja. Plus na taj iznos profesionalni zastupnici primaju plaću od 1880KM mjesečno. Dakle ukupno dobiju skoro 3000 mjesečno, a sastanu se nekoliko puta godišnje. Zato i na sljedećim izborima narode, obavezno zaokružite SDA/HDZ. Pa kasnije kukajte.
Policija treba s narodom protiv onih koji nam uništavaju državu i prave nas bijedom. A ne na strani ubleha... Moramo se nekad riješiti parazita
Početak kmečanja i muka budžetlija,sada treba da prodju trnovit put,kojim je prošlo najveći dio stanovnika BIH,nema više para za nerad,a naviklo se.Još najgore ako počnu da ih otpušaju,a oni ništa ne znaju da rade,pa ne mogu ni u inostranstvo,jel tamo nema ispijanja kafa i čekanja kada će proći radno vrijeme.
DRYnskiRS RS je sve samo ne propala,...velika prednost RS je sto nemaju 11 premijera (10 kantona i federalna vlada)stotine ministara i jos toliko sekretarica i pomocnika....stotine sluzbenih auta itd
Strašna je nepismenost Klixove redakcije
Sra mo ta
Bar doktorima i onima u policiji ne bi trebalo smanjivat... Ja bi prvo krenuo od ovih salterusa, zamjenika i po drzavnoj administrqciji... Takvima ne da treba smanjiti platu, vec trajno odstraniti sa posla jer su rak rana BH drustva ,a takvih ima sigurno 50-60 hiljada... Tu bismo mogli 30-40% budzeta ustedit i usmjerit ka zdravstvu i obnovi infrastrukture!
Pocelo je
Nase pare se trose na budzetskim korisnicima, imamo mi pravo u FBiH da znamo broj budzetske korisnike? potrosnja javne pare treba biti transparentna, ova rupa od zemlje nije to.