Stravična nesreća
73

Sarajevo: Pijani 67-godišnji vozač se zabio u auto koji je od siline udara skrenuo i oborio trudnicu

A. Ku.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U Sarajevu se sinoć dogodila stravična saobraćajna nesreća kada je 67-godišnji vozač pod dejstvom alkohola udario u automobil u kojem se nalazio 27-godišnji K. H., a koji je od siline udara skrenuo sa ceste i oborio trudnu 29-godišnju suprugu.

Do nesreće je došlo na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma u općini Novi Grad.

K. H. je u tom trenutku došao po suprugu, koja ga je čekala ispred kuće.

I. Z. (67) koji je upravljao vozilom "Peugeot Boxer" udario je automobil "VW Touareg" kojim je upravljao K. H., čije je vozilo od siline udara skrenulo na trotoar i oborilo trudnu A. H. (29) iz Sarajeva.

A, H. je zadobila teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

"Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nijie bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu", naveli su iz MUP-a KS.

Nakon završenih uviđajnih radnji, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode I. Z., koji je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.