BiH
0

Nadoknada nastave u RS tokom proljetnog raspusta i subotom

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske utvrdilo je način i vrijeme nadoknade školskih sati za period od 6. do 17 .februara, kada je zbog obimnih snježnih padavina i niskih temperatura bila obustavljena nastava u tom bh.entitetu.

U svim osnovnim i srednjim školama školski sati će se nadoknaditi u periodu proljetnog raspusta (9., 10., 11. i 12. april) i radnim nastavnim subotama (31.3, 21.4, 28.4, 5.5, 12.5. i 26.5).

Škole koje 20.februara nisu počele s nastavnim procesom, utvrdit će same period nadoknade nastave i za ostale dane u kojima nisu realizirale nastavu, kao i škole koje su i prije 6. februara obustavile nastavu.

Učenici završnih razreda gimnazije, srednjih tehničkih i srednjih stručnih škola nastavnu godinu završavaju 18., a učenici završnog razreda umjetničkih škola 25. maja.

Resorno entitetsko ministarstvo apelira na sve prijevoznike da u planirane nastavne subote organiziraju prijevoz za učenike-putnike da bi se nastava mogla nesmetano izvoditi, s obzirom na to da je u osnovnim i srednjim školama veliki procent tih učenika.