Reakcije na nastup
37

Hrvatski i srbijanski komentatori su na različit način doživjeli uspjeh Elvedine Muzaferije

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Elvedina Muzaferija je današnjim osvajanjem četvrtog mjesta na spustu u Crans Montani ostvarila najveći uspjeh bh. skijanja, a veoma je zanimljivo bilo vidjeti reakcije komentatora Eurosporta na njenu senzacionalnu vožnju.

Utrka iz Crans Montane je prenošena na kanalima Eurosporta, a srbijanski, hrvatski, slovenski i engleski komentator je svaki na svoj način doživio ovaj nevjerovatan uspjeh djevojke iz Visokog.

Čini se najviše srčano uz Elvedinu je bio srbijanski komentator koji je navijao za nju od početka do kraja utrke.

"Ovo je vrijeme za podijum! Ostale su još praktično četiri kapije... Ovo je podijum!", uzvikivao je srbijanski komentator, a kada je Elvedina prošla kroz cilj, u njegovom glasu se osjetilo razočarenje što se nije uspjela domoći podija.

Hrvatski komentator na Eurosportu je nastup Muzaferije ignorisao punih minutu i pet sekundi tokom kojih je pričao o Svjetskom kupu i povrijeđenoj Mikaeli Shiffrin, a kada je shvatio da Elvedina ide ka historijskom rezultatu, počeo je hvaliti.

"Bravo za Elvedinu... Ovo bi mogao biti njen najbolji rezultat u karijeri...", a kada je prošla kroz cilj uzviknuo je: "Ovo je fantastičan rezultat za Elvedinu, svaka joj čast!", rekao je hrvatski komentator.

Slovenski komentator je, kao i srbijanski, od početka utrke hvalio Muzaferiju.

"Izvrsno skijanje predstavnice Bosne i Hercegovine, Muzaferija je na pragu da napravi prvorazrednu senzaciju... Kakvo skijanje Muzaferije! Na kraju je četvrta! Fantastična predstava! Pogledajte kako su u ciljnoj ravnini šokirane!", uzvikivao je slovenski komentator.

Engleski komentatorski dvojac je na neutralan način većim tokom utrke pratio Muzaferijin nastup, no pri samom kraju su shvatili da će ispisati historiju bh. skijanja.

"Za petama je vodećoj trojki... Može li doći do podija i skinuti Laru Gut-Behrami s trećeg mjesta? Četvrta je! Nevjerovatno! Niodakle, s 28. mjesta je došla do četvrtog! Ovo je nešto veoma posebno!", oduševljeno je govorio engleski komentator.

Podsjetimo, Marta Bassino je trijumfovala s vremenom 1:26.84, drugo mjesto je osvojila Federica Brignone sa 54 stotinke zaostatka, treće mjesto je pripalo Lari Gut-Behrami sa 1.11 sekundi zaostatka, a Muzaferija je zaostala 1.22 sekunde.