Tražio policijsku zaštitu
78

Načelnik Srebrenice prijetio i prostački psovao novinaru Marinku Sekuliću

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je večeras prijetio i prostački psovao poznatom srebreničkom novinaru Marinku Sekuliću, koji je odmah nakon incidenta zatražio zaštitu policije.
Sekulića je u večernjim satima nazvao srebrenički načelnik Mladen Grujičić, a prethodno mu je poslao poruke neprimjerenog sadržaja.

"Večeras sjedim i gledam televiziju, primijetim poruke na Messengeru od njega. Stoji psovka "J.. ti milu majku, zapamtićeš me". Poslije toga zvoni telefon na Messenger, javio sam se, deset puta je ponovio psuje mi majku mrtvu, govori da ću ga zapamtiti. Ništa on ne govori zbog čega, osim da ću ga zapamtiti i psuje mi majku. Ja nisam progovorio ni riječi, nisam apsolutno ništa mu rekao. Jednostavno sam prekinuo vezu i nazvao policiju", kazao je Sekulić za Klix.ba.

Ističe da je odmah pozvao policiju i zatražio njihovu zaštitu, na šta je dobio odgovor kako će ga obavijestiti o tome i vjerovatno ga sutra pozvati na razgovor.

Na naše pitanje da li ima pretpostavku zbog čega mu je Grujičić prijetio, vjeruje da je problem u tekstu jednog portala iz BiH koji se tiče Grujičića, a koji je Sekulić samo podijelio na svom Facebooku, bez uplitanja u samu informaciju.

"Pretpostavljam da je to što sam jučer na Facebooku postavio objavu nekog tamo portala koji tvrdi da je on pretukao suprugu. Ja sam to samo podijelio na Facebooku bez ikakvih tvrdnji jer nemam veze s tim tekstom i nemam nikakve informacije o tome. Nikada nisam pisao nešto neprovjereno i da nemam obje strane u priči, tako da o tome nisam pričao ništa", kazao je Sekulić.

Navode iz teksta koji pominje Sekulić, u prethodnim danima je pokušao provjeriti i Klix.ba, kao i mnogi drugi mediji u državi, međutim iz srebreničke policije i MUP-a RS-a su istaknuli da u svakom slučaju, bilo istina ili ne, ne daju informacije o porodičnom nasilju.

Marinko Sekulić, nadimka Kokeza je u Srebrenici poznat po kvalitetnom novinarskom radu, kao i da nema "dlake na jeziku". Do penzije je radio na radiju opštine Srebrenica, ali i za brojne druge domaće i međunarodne medije. Trenutno je dopisnik Deutsche Wellea i N1.

S druge strane, Grujičiću ovo nije prvi put da se prostački ponaša, pa je tako nedavno vrijeđao Majke Srebrenice, a nezadovoljnim stanovnicima Skelana poručivao je javno da će "dobiti k....".