BiH
700

Načelnik Semir Efendić donirao sredstva FK Željezničar za kupovinu 100 stolica

Piše: S. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru projekta "Za evropsku Grbavicu", gdje se prikupljaju sredstva za kupovinu stolica za stadion Grbavica, načelnik općine Novi Grad Semir Efendić danas je Upravi FK Željezničar donirao sredstva za kupovinu 100 stolica.

Akcija prikupljanja sredstava za rekonstrukciju tribina, kako bi stadion Grbavica ispunio kriterij UEFE za igranje evropskih utakmica traje do 31. maja. Neračunajući današnju donaciju do sada je prikupljeno oko 120.000 KM, a iz Uprave kluba se nadaju da će na vrijeme uspjeti završiti sve radove.

"Zahvaljujem se načelniku Efendiću zbog učestvovanja u projektu 'Za evropsku Grbavicu'. Ova donacija nam mnogo znači, a mi ćemo to znati iskoristiti. Naša saradnja traje već dugo, jer Željina omladinska škola koristi prostor u Halilovićima. Mi se nadamo da će se saradnja nastaviti i da će Općina prepoznati novu liniju poslovanja FK Željezničar", istakao je Mirsad Šiljak, direktor kluba.

U planu je gradnja istočne tribine, a FK Željezničar do sada je dobio značajnu podršku nekoliko javnih institucija, ali i privatnih kompanija i pojedinaca.

"U isto vrijeme kada smo mi kao Općina završavali izgradnju stadiona u Centru Safet Zajko imenovana je nova uprava FK Željezničar i tada smo veoma brzo dogovorili saradnju da ustupimo prostor u Halilovićima za treninge omladinskog pogona ovog kluba. Kada smo vidjeli da je uprava kluba krenula u realnu akciju rekonstrukcije stadiona odlučili smo simboličnim iznosom učestvovati u toj akciji, a to ćemo nastaviti i u budućnosti", kazao je načelnik Efendić.

FK Željezničar se trenutno nalazi na petoj poziciji Premier lige BiH sa 43 boda i velikim izgledima za plasman u neko od evropskih takmičenja naredne sezone.