Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Univerziteti kao traka u proizvodnji. Imamo univerzitetlija k`o sav ostali dunjaluk ukupno.
mislim svaka cast doktorima nauka.......al u pravu si ko serijska proizvodnja
U pravu si... Uz dužno poštovanje tim ljudima, ali je stvarno ovo postalo apsurd.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta u BiH znači "doktor nauka"? To znači uzalud potrošenih 15000 KM ( obićno tuđih, rijetko svojih ) osim ako imaš debelu štelu na fakultetu pa ćeš nešto predavati. Ako si doktorirao da bi se bavio NIR-om ( naučno-istraživačkim radom ) onda si đaba bacio pare jer to ne postoji u BiH. U privatnom sektoru te, logično, ismijavaju jer znaju svi kako se danas doktorira i kako se završavaju visoke škole pa od toga nemaš nikakvog efekta. A ako si slučajno jedan od bjednika koji stvarno znaju i žele nešto da naprave onda ćeš završiti na tabletama jer te niko nashvata ( a kako bi kada su montirani linijma ), gurnut si u čošak da nesmetaš ( šta ti znaš ) itd. Ovo je stvarnost, sviđalo se to kome ili ne.
Cestitam al ovo vam je prvi korak. Sad u stranku. Bez nje, "halali Mujo materi" !
Čast izuzecima, ali istina je da mnogi nisu objavili rad ni u Veseloj svesci, a kamoli gdje drugo.... doktori nauka....
Digneš kamen, a ono ispod njega viri doktor nauka.
Čestitke svima koji su krv, znoj i suze ugradili u svoje doktorate. I neka bude sa srećom!
31 doktor nauka godisnje na jednom javnom univerzitetu uopste nije puno. Drzeci se ove cifre kao prosjeka, 310 doktora nauka u 10 godina. Tacnije, porazavajuce je koliko je ovo mali broj. Od ovih 31 strucnjaka, najmanje njih 10 ce otici iz BiH i karijeru nastaviti vani. Ostatak vec ima poslove na univerzitetima ili negdje drugdje. Najveca zalost jeste, kao sto neko ovdje rece, sto ovi doktori nauka nemaju sansu da svoje znanje kvalitetno prenesu na studente, jer je bolonjski proces u BiH nakaradan. Umjesto da bude 1 dr.sc. prof. na 30 studenata, kod nas je 1 dr.sc.prof. na 100+ studenata.
tuzlanski doktori .. hmmmmmmm.. No,thanks :))
U Bih ce fakultetlije biti jeftina radna snaga,kad ga stanca ko lokume
Sad je lakše doktorirati nego prije dobiti majstorsko zvanje u nekom zanatu. Čestitam im i nadam se napretku BiH.
ovo je samo satisfakcija za ove kojima je malo znanja, ali na zalost mali broj njih ce prenijeti znanje na druge, ako nisu politicki angazovani/aktivni...
Eto sutra ce u Bosni da zavlada ....."Blagostanje",ima da cvate ova propala drzava izgledace kao Dzeriz ,ko i prije...!