Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dana 14. listopada 1991. godine, Radovan Karadžić, predsjednik SDS-a "Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod, možda, u nestanak jer muslimanski narod ne može da se obrani ako bude rat ovdje!"
Odgovorio mu je Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva SR BiH: "Njegovo izlaganje, njegov način izlaganja, njegove poruke možda, na najbolji način, objašnjavaju zašto mi i možda nećemo ostati u Jugoslaviji! To večeras govorim ovdje. Njegov način, njegove poruke možda objašnjavaju zašto i drugi neće ostati u takvoj Jugoslaviji. Takvu Jugoslaviju, kakvu hoće gospodin Karadžić više nitko neće! Neće više nitko osim srpskog naroda! Takvu Jugoslaviju su u očima jugoslavenskih naroda, Slovenaca, Hrvata, Makedonca, Albanaca, Mađara, Muslimana, jednostavno omrzli u očima Europe i svijeta, takvim načinom kako to Karadžić radi. Međutim, Karadžić je izraz jednog načina, jednog pristupa, mi smo se sve nadali i nadamo se i dalje da će proraditi naša nada, da će srpski narod doći do svoje demokratske tradicije, da će srpski narod otkriti one zalihe demokratske tradicije, koje ima oduvijek, po kojima je bio poznat u svijetu. Ovo što se radi danas, ovo ne služi na čast srpskog naroda i ovaj način istupanja i ove prijetnje, koje se iskazuju. Muslimanski narod neće nestati, to ja poručujem Karadžiću!"
veci je heroj moj glavić nego ovaj ovdje isprdak
KAKO MOZES MIRNO SPAVATI IDIOTU ?
Ja da sam Pravoslavac, ja bi se stidio te RS, i vratio svojoj Bosni ponosnoj. Ipak Tvrtko je bio Krscan i slao je hiljade svojih drzavljana da brane Bosnu od Srbije. Nema se sta tu dalje govoriti. Ne valja izdati svoju rodnu grudu.
dabogda vazda živio sa rakom prostate i debelog crijeva i svi njegovi obožavatelji
Zamisli, on vam je fakticka zastava RS, odgovara za zlocin i svaki dan ga pronadju kako laze i objave kompletnoj planeti :D
Da je suđenje poslije drugog sv. rata trajalo ovako dugo ni do dan danas se nebi završilo zato genocidaše ne tretirati kao ljude i po skraćenom postupku osuditi na smrt. SREBRENICA ,TOMAŠICA i stotine drugih masovnih grobnica opravdavaju ovo što kažem.
ratko usranko....
SMRT GENOCIDASIMA..... :)
U NORMALNOM NARODU SE KAŽE; 'SAMO DA MI BOG NE UZME PAMET' (to je naj gore od svega). A KOD POKLONIKA OVOG LJIGAVCA VAŽI; 'SAMO NEK MI ĐAVO UZME PAMET (jer oni boga ne znaju)