BiH
58

Na Sokocu jutros izmjeren jedan stepen

Klix.ba
Stanovnici Bosne i Hercegovine probudili se se u još jedno svježe jutro, a najhladnije je bilo na Sokocu, gdje je u osam sati izmjeren tek jedan stepen.

Dolazak jeseni pokazuju i temperature u drugim mjestima, pa je tako na Bjelašnici bilo tri, na u Bugojnu i na Kupresu četiri stepena Celzijusa.

U Sarajevu i na Ivan Sedlu bilo je šest, u Zenici sedam, a među najtoplijim gradovima jutros su Mostar sa 13, Trebinje sa 14, Gradačac sa 15 i Neum sa 16 stepeni.

U južnim krajevima jutros je vedro, na sjeveru umjereno do pretežno oblačno i svježe, na planinama hladno, po pojedinim kotlinama i duž rijeka sa maglom.

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom današnjeg dana bit će umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U noći na nedjelju ponegdje u Bosni moglo bi pasti malo kiše, a uz sjeverni vjetar u Bosni, na jugu zemlje očekuje se jaka bura.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 17 i 23, a na jugu Hercegovine od 24 do 28 stepeni.

I u nedjelju će vremenske prilike biti slične današnjim, sa izgledima da popodne padne malo kiše mjestimično, dok bi ponedjeljak trebao biti pretežno sunčan.