BiH
99

Na Jahorini sve spremno za sezonu, nedostaju još samo snijeg i posjetioci

Piše: A. Z.
(Foto: Klix.ba)
Na Jahorini je sve spremno za zimsku sezonu, od vertikalnog transporta i staza pa do sistema za vještačko osnježavanje, zbog čega se u Olimpijskom centru Jahorina nadaju što skorijim padavinama i početku zimske sezone.

Za sada nije zabilježen značajniji broj gostiju upravo zbog izostanka sniježnih padavina, ali iz OC Jahorina tvrde da je to očekivano.

"Sinoć sam bio na Jahorini i iznenadio me broj onih koji su za vikend došli na planinu. Teško je u novembru i decembru napraviti kontinuitet boravka bez dobrih uslova, a mi smo ipak skijaška destinacija, tako da ako nema uslova za skijanje kvalitet bookinga nije na zadovoljavajućem nivou. Decembarski snijeg bi itekako uticao na bookiranje iako je stanje bookinga i u ovom trenutku dosta dobro“, kazao je za Klix.ba rukovodilac marketinga i prodaje u OC Jahorina Dragan Sokolović.

Na Jahorini je prošlog vikenda održana manifestacija promotivnog karaktera, a na prezentaciji i promociji će se raditi i narednog vikenda u Beogradu.

"U decembru je otvaranje sezone na kojem će posjetioce zabavljati grupa Galija. Također, u toku je treći krug akcijske prodaje sezonskih karata koje se do 20. decembra mogu kupiti po cijeni od 460 KM umjesto redovnih 720 KM", navodi Sokolović.

U OC Jahorine se nadaju padavinama i uslovima za pravljanje vještačkog snijega kako bi ih zaobišle neprilike iz prethodnih godina.