BiH
66

Na izletištima oko Sarajeva rijetki šetači, oblačno vrijeme pokvarilo planove za roštilj

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Vrelo Bosne (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Oblačno i kišovito vrijeme pokvarilo je danas ugođaj za proslavu Međunarodnog praznika rada, stoga su se na izletištima oko Sarajeva mogli vidjeti samo rijetki šetači.

Na Trebeviću danas nije bilo mnogo posjetitelja, a većina ih je samo prošetala u prirodi. Na Vrelu Bosne je bilo nešto više ljudi, ali ipak neuobičajeno malo za ovaj praznik.

Inače, na Vrelu Bosne ove godine je zabranjeno roštiljanje, dok je na Bijambarama, Skakavcu i Trebeviću dozvoljeno, ali uz prethodnu prijavu. To podrazumijeva roštiljanje na roštiljima koji su odignuti od zemlje, uz obaveznu prijavu kod nadzorne službe za zaštitu prirode. Osim prijave posjetioci moraju imati kese u koje će pokupiti smeće te vodu kojom će ugasiti ostatke ogrjeva koji su koristili za roštiljanje.

Uz skoro pa puste ulice grada, nešto više ljudi okupilo se u Vilsonovom šetalištu gdje su jutros predstavnici Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije BiH (SDP) organizirali prvomajsko druženje posvećeno radnicima i njihovim pravima.

Predsjednik Foruma sindikalnih aktivista KO SDP BiH Sarajevo Avdo Hodžić kazao je da su, uprkos lošim vremenskim prilika, uz tradicionalni grah, razgovarali s građanima o položaju radničke klase te prijedlozima za rješavanje njihovih problema.