Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
“Usta učenjaka koji drugom učenjaku čestita na uspjehu, to je pehar žuči premazan medom.” “Dobićete više meda ako ste blagi prema pčelama” “S jezika kapaju i med i otrov.” “Prikupiti porez isto je kao prikupiti med: iz košnice treba tako uzeti da i pčelama nešto ostane.” “Upala mu sjekira u med.” “Sa istoga cvijeta pčela sisa med, a pauk otrov.” “Ko o medu radi i prste liže.” ............................................................................................. www.zabavimo.se
Med obiluje antioksidansima: Normalan proces oksidacije u tijelu može oštetiti ćelije, te doprinijeti starenju i razvoju brojnih bolesti, poput raka i srčanih oboljenja. Djeluje antibakterijski: Med sadrži enzime koji proizvode hidrogen peroksid, a on doprinosi antibakterijskom djelovanju kod manjih posjekotina i blažih oblika akni. Neke vrste meda imaju i jako antimikrobno djelovanje. Liječi kašalj: Kašika meda pomaže kod teškog kašlja bolje nego brojni lijekovi. Organizmu daje energiju: Med se lako probavlja i apsorbira u krvotok, što znači kako je izvrstan i brz izvor energije.
zanimjivo je da je to jedina namirnica /hrana koja se moze pokvariti.
Misliš ne može pokvariti?
puno hvala na javljanju. " koji se Ne moze pokvariti".!!! jutarnja kafa jos nije djelovala:)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)