Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
segregaciju neće gdje su većina, ali tamo gdje su manjina, e to može, licemjerje na kvadrat..
cuj hoce vodu, dali im vodu...hoce toalet, dali im toalet... pa doduse, kod koga su trazili, nije ni cudo da su tek sada dobili..ipak smo u 21. jebenom vijeku.... bravo majstore... voda i toalet u skoli... uuuuuuu *** te..."vidjaj" koja ekskluziva..... mater vam natakarim...
Ne možeš vjerovati.
To kralju!
"...da izvode dopunsku nastavu iz maternjeg jezika i prirode i društva." Ne, oni hoçe glavnu, a ne dopunsku nastavu na maternjem jeziku! Pa nisu oni neka nacinalna manjina, vec konstitutivan narod u svijoj i na svojoj zemlji, ministre. Primjenite model iz Brcko Disktrikta BiH.
Ako je vec problem i ako ta djeca bivaju ono bukvalno pro srpski ucena u RS-u, zasto je samo 3% od ukupnog broja djece na toj teritoriju izvan nastave? Ako je more problema, zasto ostala djeca ne pruze podrsku pa da se skupa izbore za ravnopravnost? Mrzi me priznati al Gogi je ovo sve fino rekao, posebno : "Krenulo se od pitke vode, pa je Ministarstvo obezbijedilo pitku vodu, pa se onda prešlo na toalete, školske odbore, nacionalne grupe predmete, a sada se govori o odvajanju škole, promjeni imena i slično. Tome nema kraja" Ko koga ovdje, pravoslavci muslimane ili stranke opet divljaju po narodu - ono, previse je 'spajanja' i dijaloga bilo u zadnje vrijeme, de malo kuhajmo na bilo koji nacin, pa makar 'kroz' djecu. Jos nesto, kako naucih gledajuci ove sto su se nakotili po Sarajevu, ne vjerujem ni rijec ljudima sa strane, uz duzno postovanje svakom normalnom nisam mislio nikog vrijedjati.
to su njegove tvrdnje od 3% sveukupnog tako da podaci nisu relevantni,drugo Bošnjaci jedino imaju nacionalnu grupu predmeta ondje gdje je bukvalno 100% broj Bošnjaka kao npr u Janji ,Divič ,Potočari..prosle godine je su i u srebrenici izborili prava jer je bilo preko 60% djece bosnjaka u toj skoli cak je i ime njegos promjenjeno u 1 osnovna skola srebrenica.Ovi roditelji osto traze ono sto i ostlai imaju ,oni su u skoli ''Petar Kocic'' vecina ima ih preko 55% a nemaju pravo da uce svoj jezik ,svoju kulturu i historiju....u tome je problem .Takodjer u toj skoli su svi nastavnici srbi bez obzira sto ima vise bosnjaka i to se zaposljavaju srbi iz zvornika,bratunca,vlasenice pa cak i srbije dok lokalni bosnjaci nemogu da budu profesori.takodjer upravni odbor su svi srbi iako kazem vecina su bosnjaci .dakle bosnjaci su svedeni na nacionalnu manjinu iako su konstitutivan narod i imaju svoja prava DEJTONOM zagarantovana.
Turski potomce mislis li da su djeca u srpskom logoru. Iz "milosti" ste dali vodu, toalet....