Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da se dočepati Sarajeva, napusti školu i selo, Konjević polje.
Jao, kao da pricas o Briselu, Londonu :)) Halo ba, osvrni se malo, okreni se oko svoje ose, razgledaj, to ce ti pomoci da se prizemljis. Sarajevo je lijep grad, svidja mi se sto nije prenaseljen, tako da i dalje uzivamo u cistom zraku, pitkoj vodi i ukusnoj travi, ali to je sve. Poredeci ga sa zemljama i gradovima u okruzenju, ma to je samo jedno malo vece seoce.
Dovoljna je bila samo asocijacija. Da, Sarajevo je samo usputna stanica, cilj je dočepati se Brisela, Londona. Ubaciti se u politiku, biti podoban, pričati o ugroženosti, ... i naći se u Briselu.
Nazalost, samo je 3 posto nesrpske djece tamo. Najvecu krivicu za to snose Srbi, ali nije mane ni Bosnjacima -nisu stimulisali povratak. Ali, stvarni, odrzivi povratak. Umjesto toga, trebali su im ljudi sa sela u njihovim "novim urbanim centrima" radi glasova "svojih" na izborima. Odrzivi povratak znaci: ulozi pare koje su stizale od donacija (ali su nestale...) u fabriku, daj ljudima da rade, a onda Bosnjacima koji su svoji na svome reci "kupujte od povratnika -podrzite ih". Da su se Bosnjaci vratili u Podrinje masovno, slika u "Narodnoj Skupstini" RS bila bi drugacija, i tu bi lezala snaga uticaja na promjene etno-fasisticke politike prema manjinama. S druge strane, tu pricu u povratku nisu istinski podrzavali ni jedni, ni drugi, ni treci etno-klero-fasisticki jastrebovi. Njima je bitno svoje stado, pa makar na tudjem -sada "svojem". Oteto je prokleto.
Stvar treba nazvati pravim imenom,a to je nastavak progona i genocida. "Genocid je, u najširoj definiciji, namjerno uništavanje socijalnog identiteta...."(Genocid-Wikipedia). Dakle, genocid se i dalje nastavlja u školama u RS-u, i to pred očima javnosti,a potpomaže ga i odobrava pasivnošću i ured OSCE-a,OHR-a i lično Visoki predstavnik G-din Valentin Incko.
Nije ti wikipedia bas neki pouzdan izvor, samo da znas. Ako vec hoces vazecu definiciju genocida u BiH, procitaj Krivicni zakon BiH. ;)
ma ovo je politika srba sa tog kraja,hoće da posrbe ili da odvrate bošnjake na povratak,treba napomenuti da se masovna diskriminacija vrši i u zvorniku te bijeljini, umjesto da ima 1 odjeljenje bošnjaka od 40 učenika vi imate 5 odjeljenja gdje je 80% srpske djece i zbog toga bošnjaci ne mogu da uče bosanski jezik ,historiju bosne i geografiju zemlje,lično sam se uvjerio kad sam bio u bijeljini gdje se granice države spominju istočno sarajevo,kotor varoš,ribnik itd itd....i ako se ne rješi ovaj problem svi bošnjaci iz podrinja trebaju da se isele i da odu iz bosne a podrinje proglasiti i dati republici srbiji a bosnu poslati u tri pičke materine ,jer bosna nije sarajevo ,tuzla ,zenica već i podrinje i krajina i hercegovina....
A gdje je genocidasu jos 43% od 46% bar je toliko Bosnajaka bilo u sadasnjoj sumsko-genocidnoj tvorevini,po ovoj izjavi se isplati pravit genocid i ubijat i protjerivat jedan narod ili u ovom slucaju dva sto su uradili u cetnitetu poubijali i protjerali i cuj sad nema vas.
dvije škole pod jednim krovom ne valja, kad nas ima, ali kad nas nema, bile bi odlične, koja dvoličnost i licemjernost....
"Tri posto djece bošnjačke populacije koja idu u škole u Republici Srpskoj ne mogu zanemariti ostale u obrazovnom sistemu"..... BRAVO NA POVRATKU SVI NA SVOJE!!!!!