Komentari (242)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"muslimanska djeca" kako jezivo zvuci, bas kao i "katolicka djeca" i "pravoslavna djeca". djeca su djeca ba, sta im lijepite nazive tako rano, nije ovo Libanon...
Ide se iz krajnosti u krajnost - a to nije dobro. Tolerancija ne znači da prihvatiš tuđu religiju, niti čak da je poštuješ, ponajmanje voliš... dovoljno je da ne pljuješ, ne sikćeš u naletima besa, ne ubijaš i ne rušiš.
@ErikBerne Tolerancija i jeste trpljenje.
Ne radi se ni o trpljenju niti o toleranciju. Radi se o poštovanju.
Cuj Muslimanska djeca posjetila crkvu.... Novinaru R. D. malo se poduci sta je pravilno i kako se koja skupina grupise. Zar ta djeca u toj skoli su etnicki odijeljena? Ili je mijesano, ali ucitelji poveli samo mlade Muslimane? Zar nema tu katolika niti pravoslavaca? Koje vi gluposti valjate, to je strasno. Mrsh stoko! Djeca su djeca i pretanite ih dijeliti i grupisati od malih nogu.
kojih pravoslavaca u mostaru... prave crkvetinu i trose milione da mogu da dolaze pop i dva penzionera
Svaka čast na ovakvom upoznavanju i druženju omladine. To je istinski duh Europe.
Roots...
Muslimanska djeca? A odakle su? Iz Pakistana?
yebiga,...sad popovi ce morati mjesec dana kaditi Crkvu i cistiti je molitvama Dje ces ove nekrste uvoditi u Crkvu??
Ocekuje se odgovor iz rsa i druge strane neretve
“Ni jevreji ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš njihovu vjeru. Reci: ‘Allahov je put jedini Pravi put!’ A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti” (el-Bekara, 120) 
Fundamentalisti!! Kaze islamska direktorica: u gradu imamo i drugih pa hajde da ih posjetimo i upoznamo.
Tolerancija je trpljenje. Na najnižem stupnju, moraš da trpiš baljezganja svoje žene, vrištanje dece, sumornu svakodnevicu, okupaciju stranih vojnika/domaće političare... na narednom nivou trpljenja, moraš da trpiš svoje neznanje, napade besa, svoju glupost, svoju nepismenost, svoje porive ka nasilju/destrukciji/osveti/mržnji... šta je najviši oblik trpljenja? Onaj oblik trpljenja kada samo trpljenje nestaje.
Blaženopočivši patrijarh srpski Pavle je bio profesor Bogoslovskog fakulteta. Bio je jako strog, ali je voleo u slobodno vreme da ćaska sa studentima. I tako su ga studenti spopali jednog dana sa milion pitanja: pomerili su nam komunisti namerno tramvajsku stanicu - dokle ćemo mi morati da trpimo toliko pešačenje do fakulteta, dokle ćemo da trpimo što su naš fakultet izbacili iz sastava Univerziteta, dokle ćemo da trpimo ovo i ono...
Pavle je saslušao sva pitanja, a onda rekao: "Trpećete dok ne zavolite." Ljubav je krajnji nivo/oblik trpljenja/tolerancije kada samo trpljenje/tolerancija nestaju - nestaje potreba za njom. Mislim da nije potrebno u takozvanoj BIH biti preambiciozan - ne morate da se volite, ali barem nemojte da se koljete i postanite minimalno civilizovani... puna kapa. Dokle će ona deca u Travniku da trpe onu ogradu koja ih razdvaja u školi?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@kasperneunistivi2 Losa ti fora drug.Naprotiv treba omladina da zna osnovne stvari vijere.Kod nas Hodze nisu mlatili po glavi vojsku da ubijaju,kao vasi svestenici koji su osvestali skorpijone kad su isli da ubijaju.Vjerski duznosnici trebaju da smiruju falange,a ne da ih osvestavaju.Efendija Spahic,nakon gubitka 3 kcerke i unuke savjetuje vojsci,svestena lica,zene,dijecu,bogomolje,nediraj.To je vrlina Vjerskog duznosnika
Nisu to nikakva muslimanska, katolička i pravoslvna djeca. To su djeca koju su počeli da osedlavaju mrzitelji čovjeka i prirode.
Tako i treba surite ljubav i postovanje mi smo svi braca i sestre samo se molimo Bogu. na svoj nacin.
Muslimani nisu niti mogu biti braća a ni jarani sa nevjernicima, Kur'an otvori sura El Bakara, Ali Imran,Es saff Itd. Možeš im biti dobar komšija, pomoći,trgovati s njima ali bratstvo i jaranstvo nikad .
U stara vremena nisi mogao tek tako da se krstiš (ukoliko nisi beba) - morao si da čekaš 3 godine. To je danas zadržano u monaštvu - monah prvo mora da bude iskušenik, minimum 3 godine. Zato i danas možete da čujete u pravoslavnoj crkvi: "Oglašeni (nekršteni/iskušenici), izađite" - dolazi deo Liturgije kada mora da se "izvodi pravoslavna duhovna muzika" tj. da se pevaju psalmi i čitaju svetootačke molitve, a to mogu/treba da rade samo kršteni/monasi.
Deci muslimana ovom nebulozom samo stvaraš konfuziju u glavama, ne podstičeš toleranciju. I plaćate tolike verske univerzitete i "stručnjake za religiju" - a ja vas besplatno ovde podučavam podrazumevanostima. I još sam ja na kraju neprijatelj i neko koga treba ubiti/prebiti, a SDA poglavice i "stručnjaci" su odlični. Zato i živite kako živite.
Djeco, religija je za glupake ili za one koji je koriste da upravljaju glupacima. Ne uče vas to. A to treba znati na vakat.