U stara vremena nisi mogao tek tako da se krstiš (ukoliko nisi beba) - morao si da čekaš 3 godine. To je danas zadržano u monaštvu - monah prvo mora da bude iskušenik, minimum 3 godine. Zato i danas možete da čujete u pravoslavnoj crkvi: "Oglašeni (nekršteni/iskušenici), izađite" - dolazi deo Liturgije kada mora da se "izvodi pravoslavna duhovna muzika" tj. da se pevaju psalmi i čitaju svetootačke molitve, a to mogu/treba da rade samo kršteni/monasi.
Deci muslimana ovom nebulozom samo stvaraš konfuziju u glavama, ne podstičeš toleranciju. I plaćate tolike verske univerzitete i "stručnjake za religiju" - a ja vas besplatno ovde podučavam podrazumevanostima. I još sam ja na kraju neprijatelj i neko koga treba ubiti/prebiti, a SDA poglavice i "stručnjaci" su odlični. Zato i živite kako živite.
@BulevarSeverneStrane Tebe nebi bog ubio da malo iziđeš u stvarni svijet. O kakvoj konfuziji pričaš? Ja sam išao na sahrane sa kolegama Srbima da se napijem. Uz mezu i piće sam učio o kulturi srpskog naroda. Djeca znaju ko su i to što upoznaju drugu vjeru i kulturu može ih učiniti samo bogatijim. Dosta si naučio sad iziđi i upoznaj žive ljude.
Prikaži sve komentare (242)